Ho, tot hier en niet verder!

16 mei 2017, van 09:30 tot 11:00 | de Bibliotheek Bloemendaal

Kosten: Gratis / € 5,00 (niet-leden)

Het opvoeden van je kind is een grote uitdaging. Ervaar wat spelen, actief luisteren en bewegen met een kind doet, zodat je hierop kunt aansluiten. De workshop is gebaseerd op de psychosociale weerbaarheidstraining Ho, tot hier en niet verder!

Ieder kind is anders, iedere ouder is anders. Het opvoeden van en omgaan met je kind is dan ook een grote uitdaging. Er bestaat geen vaste aanpak die voor elk kind en elke ouder werkt. Opvoeden is een oneindige zoektocht naar antwoorden en oplossingen. Een levensweg lang, waarin je met elkaar ‘meewandelt’ en van elkaar mag leren. De workshop voor ouders en opvoeders laat je ervaren wat spelen en bewegen met een kind doet, zodat je hierop kunt aansluiten en het zelfvertrouwen van het kind stimuleert. Plezier is een belangrijke hulp bij het leren.

Ouders/opvoeders zijn belangrijk in het leven van een kind. De opvoedingssituatie, meestal bestaande uit ouders, kinderen en leerkrachten is onmisbaar en van groot belang voor een veilige basis en het stimuleren van de ontwikkeling van een stevige psychosociale weerbaarheid.

In deze workshop, gebaseerd op de psychosociale weerbaarheidstraining Ho, tot hier en niet verder! en Choice, laten we je kort kennismaken met de methode en ervaar je vanuit de theorie en de praktijk wat psychosociale weerbaarheid inhoudt. Daarnaast gaan we ook kort in op actief luisteren en de 5 basisbehoeften.

Dinsdag 16 mei | 9:30 – 11:00 uur | Gratis / € 5,- (niet-leden)
de Bibliotheek Bloemendaal, Korte Kleverlaan 9, Bloemendaal