Leer werken met de digitale overheid

24 juli 2017 t/m 21 augustus 2017 | de Bibliotheek Haarlem Noord | 10:00 - 12:00 uur

Blauwer dan blauw

Overheidszaken regelen, dat moet tegenwoordig steeds vaker via het internet. Maar wat als je dat moeilijk vindt?

Niet alleen de belastingdienst schakelt over naar digitaal, maar ook de gemeente en andere overheidsinstanties. Wil je ook overheidszaken via de computer regelen? De Bibliotheek biedt je een gratis cursus aan om hiermee aan de slag te gaan.
De cursus leert je werken met de digitale overheid en bestaat uit vier dagdelen van twee uur die wekelijks in de Bibliotheek plaatsvinden. Hierin worden alle stappen van het veilig zoeken en vinden van de juiste overheidsinformatie uitgelegd. Ook word je stap- voor-stap meegenomen in het proces van het aanvragen van een DigiD.
Je krijgt een gratis werkboek waarin oefenmateriaal en nuttige tips staan, zodat je thuis alles nog eens op je gemak kunt lezen.

De lessen worden gegeven in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke certificaat-uitreiking.
Je hoeft geen examen te doen. Maar met het doen van de oefeningen in het werkboek kun je wel een certificaat verdienen.

Tijdens de cursus kun je gebruikmaken van laptops van de Bibliotheek en wordt je privacy gewaarborgd. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten van de Stichting Digisterker.

Voor deze cursus zijn de basisvaardigheden op een computer nodig. Ben je nog niet bekend met de computer en het internet, dan kun je de gratis cursus Klik & Tik volgen. Meer weten? Vraag ernaar bij de balie van de Bibliotheek.

Maandag 24 juli & 7, 14, 21 augustus | 10:00 - 12:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Noord