Belastingaangifte doen?

Gepubliceerd op: 8 februari 2017 14:30

De Formulierenbrigade van DOCK Haarlem biedt tijdens het belastingspreekuur hulp bij het invullen van allerlei formulieren. Ook verzorgt zij workshops om zelf de aangifte voor de inkomstenbelasting te leren doen. Daarnaast zijn er in de Bibliotheek computers gratis te gebruiken speciaal voor (het invullen van) de aangifte.

Belastingspreekuur

De Formulierenbrigade van DOCK helpt je bij het invullen van allerlei formulieren. Van de aangifte voor de inkomstenbelasting tot het aanvragen van toeslagen en kwijtschelding. Ook kun je de inkomens-check laten doen.

De Formulierenbrigade helpt bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren voor:

  • kwijtschelding afvalstoffenheffing,
  • kwijtschelding waterschapsbelasting,
  • aanvraag huur- en zorgtoeslag en
  • aangifte inkomstenbelasting.

Moet je binnenkort weer belastingaangifte doen?
Dat is niet altijd even gemakkelijk. De Formulierenbrigade helpt je bij het invullen van allerlei formulieren, waaronder de aangifte voor de inkomstenbelasting.


Waarvoor kun je de Formulierenbrigade nog meer inschakelen?
De vrijwilligers van de Formulierenbrigade weten de weg in allerlei voorzieningen en regelingen waarvan jij misschien kunt profiteren, bijvoorbeeld als je een minimuminkomen hebt, of chronisch ziek bent.
De inkomens-check is misschien voor jou ook een aanrader. Hierbij komt naar voren of je recht hebt op bijvoorbeeld zorgtoeslag of huurtoeslag. Ook is te zien of je wellicht te veel of te weinig van iets krijgt. Zo krijg je waar je recht op hebt en kom je niet voor verrassingen te staan.
Als je situatie voor de Formulierenbrigade te moeilijk is dan schakelen ze, in overleg met jou, gespecialiseerde hulp in.

Contact
Vanaf 20 februari kun je op iedere maandag van 9:30 – 17:00 uur hulp krijgen in de Bibliotheek Haarlem Centrum. Let op: vanaf maandag 6 maart kun je hulp krijgen bij het invullen van het formulier voor de aangifte van de inkomstenbelasting.
Maak een afspraak door te bellen met DOCK Haarlem 023 - 543 60 00, of langs te gaan bij Sociaal Wijkteam Haarlem.

Elke maandag vanaf 20 februari | 9:30 – 17:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem