Maand van de filosofie 2017 : Rust

Gepubliceerd op: 28 maart 2017 14:00

In de Maand van de Filosofie, met dit jaar het thema Rust, organiseren het Filosofisch Café Haarlem, H. de Vries Boeken en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland vier bijeenkomsten.

Maand van de Filosofie met als thema: Rust

Er is een grote roep naar meer rust in ons leven. We hebben 24/7 toegang tot het oneindige wereldwijde web. Technologieën stellen ons in staat voortdurend bereikbaar te zijn. Informatie stroomt binnen. Hoe stil te staan, hoe rust te vinden, in de drukte van alledag? Wat is innerlijke rust en is dit nastrevenswaardig?

Tijdens deze Maand van de Filosofie beperken we ons niet tot het idee van rust zelf, maar kijken we ook naar het contrapunt, naar de onrust.

Het Filosofisch Café Haarlem, H. de Vries Boeken en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseren vier bijeenkomsten:

o Woensdag 26 april: Joke Hermsen over Melancholie in tijden van onrust (Filosofisch café Haarlem)