Nieuwe bladmuziek

29-04-2016

Nieuwe cd's

06/05/2016

 • Mind of mine / Zayn Bekijk details

  Met zijn eerste soloalbum treedt Zayn Malik in de voetsporen van George Michael, Robbie Williams en Justin Timberlake. Zijn muziek is lang niet zo laagdrempelig als die van One Direction en graaft een stuk dieper. Een groot deel van de r&b-tracks maakte Zayn samen met de gerespecteerde producer Malay, die eerder werkte met Frank Ocean en John Legend. Hiermee is Zayn in 2016 een grote concurrent voor de eveneens snel volwassen geworden Justin Bieber. (Bron: Muziekweb)

  Bekijk details van Mind of mine / Zayn

 • Nachtlicht / Eefje de Visser Bekijk details

  Eefje de Visser (Voorburg 1986) volgde de opleiding aan de Rockacademie in Tilburg, brak eind 2009 door toen ze de Grote Prijs van Nederland won en brengt sindsdien cd’s uit op Eefjes Platenmaatschappijtje. Dit is de derde, gevuld met beschaafde ´luisterliedjes´ die – anders dan de twee voorgangers – vooral drijven op smaakvolle elektronica. Hoogwaardige achtergrondmuziek voor nette mensen. (Bron: Muziekweb)

  Bekijk details van Nachtlicht / Eefje de Visser

 • Nieuw / Paul de Munnik Bekijk details

  Het populaire duo Acda & De Munnik stopte in 2015 na ruim 20 succesvolle jaren. Paul de Munnik wilde een andere weg inslaan. Heel erg nieuw is het niet wat de pianist brengt. De Munnik schrijft nog steeds mooie Nederlandstalige luisterliedjes met indringende teksten. Iedere luisteraar herkent wel iets in de opvattingen en inzichten van de schrijver. De Munnik kan met nieuwe energie ongestoord alle schouwburgen van ons land langs. (Bron: Muziekweb)

  Bekijk details van Nieuw / Paul de Munnik

 • No hard shoulder / Jasper van 't Hof 4tet Bekijk details

  Wie de speellijst bekijkt van Jasper van ‘t Hof, ziet dat deze Twentse pianist en componist voornamelijk speelt in Duitsland. Vreemd dat hij in Nederland een beetje vergeten is, onder andere als lid van de baanbrekende Europese jazzrockband Association PC en als verkenner van wereldmuziek met zijn groep Pili Pili. De 69-jarige Van ‘t Hof liet het experimenteren achter zich en keerde terug naar de pure, akoestische jazz met een traditioneel kwartet. (Bron: Muziekweb)

  Bekijk details van No hard shoulder / Jasper van 't Hof 4tet

 • Post pop depression / Iggy Pop Bekijk details

  Hoera, het Amerikaanse podiumbeest Iggy Pop maakt op 69-jarige leeftijd weer eens een ongekend sterk album. Pop heeft een goede partner nodig die het beste uit hem naar boven haalt in de studio. In het verleden werd hij regelmatig gered door David Bowie. Nu heet zijn weldoener Joshua Homme, bekend als frontman van Queens Of The Stone Age. Homme heeft geluisterd naar het beste uit Pops oeuvre en met een aantal krachtige riffs deed hij het beest in Iggy weer ontwaken. (Bron: Muziekweb)

  Bekijk details van Post pop depression / Iggy Pop

 • Weet je wat het is / Nielson Bekijk details

  Op basis van de hit Sexy Als Ik Dans verkocht Nielson in maart 2016 de Heineken Music Hall uit. De sympathieke singer/songwriter beloofde een avond vol gastoptredens, covers en eigen hits. Het publiek werd onverwacht ook getrakteerd op een gloednieuw album. Nielson maakt popmuziek met een hoofdletter P. Hij en zijn akoestische gitaar lijken onafscheidelijk, maar een singer/songwriter in de traditie van Bob Dylan of Joni Mitchell is de Dordtenaar niet. (Bron: Muziekweb)

  Bekijk details van Weet je wat het is / Nielson

 • Les messes à teneur / Guillaume Dufay Bekijk details

  Op de tweede cd van het Amerikaanse ensemble Cut Circle brengt zij vier missen van Guillaume Dufay samen. De interpretatie is nogal aan de zakelijke kant, en daarmee valt deze opname duidelijk in de school van de ‘Engelse’ aanpak, waar heldere lijnen centraal staan. (Bron: Muziekweb)

  Bekijk details van Les messes à teneur / Guillaume Dufay

Nieuwe dvd's

06/05/2016

 • Bon Bini Holland

  Asporaat, Jandino

  Op Curaçao verdient een oplichter zijn geld door toeristen onder te brengen in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar dat weet. Hij vlucht naar Nederland, maar daar wordt hij verliefd.

  Film

  Bekijk details van Bon Bini Holland

 • Het land van Lubbers

  Gedurende vier interviews voor een collegezaal met kritische studenten maakt Ruud Lubbers de balans op van belangrijke gebeurtenissen in zijn politieke carrière.

  Film

  Bekijk details van Het land van Lubbers

 • Mystery in Paris collection

  Drie historische thrillers tegen de achtergrond van het Parijs aan het einde van de negentiende eeuw.

  Film

  Bekijk details van Mystery in Paris collection

 • Rizzoli & Isles; Seizoen 5

  Rechercheur Jane Rizzoli en forensisch onderzoeker Dr. Maura lossen samen in Boston misdaadzaken op.

  Film

  Bekijk details van Rizzoli & Isles; Seizoen 5

 • Shetland; De complete tweede serie

  Politieman Jimmy Perez en zijn team onderzoekt een moord

  Film

  Bekijk details van Shetland; De complete tweede serie

 • The Flash; The complete first season

  Door een blikseminslag blijkt Barry Allen te beschikken over supersnelheid. Als 'The Flash' bestrijdt hij de misdaad in Central City.

  Film

  Bekijk details van The Flash; The complete first season