Klik op 'Bezoek de website' met de rechter muisknop en kies openen in een nieuw tabblad of venster.

• Actuele Documentatiebank

Dossiers over meer dan honderd actuele thema’s. Met artikelen, literatuur, websites en foto’s. Zoeken op thema en op studiehuisprofiel. Alleen in de bibliotheek gratis te raadplegen.

• Dossiers Koninklijke Bibliotheek

Achtergronden bij actuele onderwerpen op het gebied van geschiedenis, cultuur sport en politiek. Bij ieder dossier leestips uit de collectie van de KB.

• Haarlems Dagblad

Regionale ochtendkrant voor Haarlem en omstreken.

• Haarlemse stadsglossy

Het magazine voor en over Haarlem en Haarlemmers.

• De Heemsteder online

Website van huis–aan–huis nieuwskrant de Heemsteder met het allerlaatste nieuws uit Heemstede, Haarlem-Zuid en Bennebroek.

• De Hillegommer

Het laatste nieuws uit Hillegom.

• Historische kranten

Online lezen van krantenartikelen, nieuwsberichten, advertenties en familieberichten uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw. De gratis app Hier was het nieuws toont – overal in Nederland – historische krantenartikelen over locaties.

• Nieuws uit Bloemendaal

Al het nieuws over Bloemendaal onder redactie van het Haarlems Dagblad.

• Nieuws uit Heemstede

Al het nieuws over Heemstede onder redactie van het Haarlems Dagblad.

• Nieuws uit Zandvoort

Al het nieuws over Zandvoort onder redactie van het Haarlems Dagblad.

• Stadskrant Haarlem

Wekelijkse uitgave van de gemeente Haarlem met nieuws en gemeentelijke mededelingen.

• Zandvoortse Courant

Het wekelijkse nieuwsblad van Zandvoort en Bentveld.

NOS Nieuws

1. Tuberculose dodelijker dan gedacht

Uit nieuwe cijfers van de WHO blijken er jaarlijks niet 1,3 miljoen maar 1,5 miljoen mensen aan te overlijden.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 17:00

2. Man veinst coma om veroordeling

De man werd gesnapt toen hij op beveiligingsbeelden van een supermarkt verscheen.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 16:40

3. Gas en elektra duurder in EU

In veel landen is er te weinig concurrentie en wordt er ook weinig overgestapt. In Nederland gaat het beter.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 16:37

4. "Geweld mag na vinden onderzeeër"

Een Zweedse marine-officier zegt dat wapens gebruikt mogen worden om de duikboot naar de oppervlakte te dwingen.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 16:30

5. Bevrijdingskalender voor tieners

Volgend jaar is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen daarover iets leren met een scheurkalender.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 16:29

6. Kritiek Erdogan op dropping Kobani

Volgens de Turkse president zijn Amerikaanse wapens in handen gevallen van terreurgroep IS.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 16:20

7. Schoten in en bij parlement Canada

Een Canadese militair is bij een oorlogsmonument in Ottawa beschoten. Ook in het parlement zijn daarna schoten gehoord.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 16:14

8. Huwelijksaanzoek in een politieauto

Een man uit Engeland wilde niet langer wachten en vroeg zijn vriendin in een politieauto ten huwelijk.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 15:41

9. Asielzoekers in oude bajes Breda

Een eerste groep asielzoekers is aangekomen bij De Koepel in Breda, waar een half jaar geleden nog gevangenen zaten.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 15:13

10. Drugs ADE-doden niet van 1 dealer

Tijdens het Amsterdam Dance Event kwamen drie mensen om het leven, vermoedelijk door hun drugsgebruik.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014, 14:54

Wist je dat