Bibliotheekcollege – Kick-start je creativiteit!

12 februari 2019, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: € 5,- / € 10,00 (niet-leden)

Bibliotheekcollege – Kick-start je creativiteit!

Hoe kun je nog creatief zijn als creativiteit voor het oprapen ligt? Ontdek hoe je als creatieveling het verschil maakt en indruk maakt.

Muziek produceren kan vanuit je zolderkamer. Een eigen blog heb je in drie muisklikken. En wie wil ondernemen, heeft morgen al een KvK-nummer. Het was nog nooit zo makkelijk om iets op te starten, maar hoe blijf je relevant én origineel?

Paul Smit en Eddy Boom

Paul Smit en Eddy Boom van Helden & Hordes gaan live in gesprek over creativiteit. Met herkenbare voorbeelden, treffende metaforen en een wetenschappelijk onderbouwing inspireren ze jou om meer plezier te krijgen in je werk als ondernemer, schrijver, musicus of andere ‘creative’. Het gesprek wordt live opgenomen en kun je beluisteren in de vorm van een podcast (online radio).

Verder ontdek je:

• hoe je tot een creatief meesterwerk komt;
  • wanneer een writer’s block ontstaat en hoe je die bestrijdt;
  • of artificial intelligence echte kunst kan vervangen;
  • waarom jij een hekel hebt aan de muziek die je kinderen luisteren (en waarom jouw ouders jouw favoriete muziek niet kunnen horen);
  • waarom mensen tussen hun 20e en 30e de beste uitvindingen doen, behalve Bruce Springsteen…

Over Paul Smit

Paul Smit is filosoof en cabaretier, schrijver en filmmaker en een van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven. Hij studeerde af op de evolutie van het menselijk bewustzijn, en staat vooral bekend om zijn kennis over neurowetenschap, filosofie en non-dualiteit. Paul weet in al zijn uitingen bruggen te slaan. Zo combineert hij humor met inhoud, wetenschap met spiritualiteit en ondernemen met onthaasten. Paul is als geen ander in staat om complexe vraagstukken op een leuke en eenvoudige manier bespreekbaar te maken.

Over Eddy Boom

Eddy Boom is expert op het vlak van storytelling, business coach, oprichter van positioneringsbureau Dr.Woe en host van de Helden & Hordes-podcast. Als storyteller heeft Eddy bij ieder onderwerp een passende anekdote of metafoor, en als coach en interviewer weet hij op een vriendelijke manier binnen no-time iemands werkelijke waarheid op te halen.

Over het Bibliotheekcollege

Neem plaats in de schoolbanken van het Bibliotheekcollege en laat je verrassen, uitdagen en inspireren door onze 'docenten' – van sportcommentatoren tot taalkundigen – én onze onderwerpen – van suiker tot zwarte gaten in het heelal. Bij ieder Bibliotheekcollege komt een ander fascinerend onderwerp of vraagstuk aan bod en geven we het podium aan een expert om zijn kennis met ons te delen.

Dinsdag 12 februari | inloop vanaf 19:30 uur | 20:00 – 22:00 uur | € 5,- / € 10,- (niet-leden)
de Bibliotheek Haarlem Centrum