Bibliotheekcollege met Bart van Loo

18 juni 2019, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: €10 leden / €15 niet-leden

Bibliotheekcollege met Bart van Loo

Meesterverteller Bart van Loo trekt met een nieuw verhaal door Nederland. Deze keer vertelt hij over de wonderlijke aartsvaders van de Nederlanden: De Bourgondiërs.

Om te beseffen waar wij vandaan komen, moet je de middeleeuwen doorkruisen. Bart neemt je mee op sleeptouw langs de brandstapels en feestelijke banketten. De pest, de riddertoernooien. En laten we Jeanne d’Arc en Filips de goede niet vergeten.

Maak je klaar voor een tijdrijs naar het middeleeuwse Parijs, Brugge, Gent, Delft en Gouda. De zoektocht van Bart van Loo voerde hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een bourgondische uitvinding. Meer dan drie jaar lang werkte hij aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Hij is gretiger dan ooit om ons duidelijk te maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op reist Van Loo door onze nationale geschiedenis.

Dinsdag 18 juni | 20:00 - 21:30 uur | €10 leden / €15 niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Centrum