Boekpresentatie 100 jaar Hermans

11 juni 2022, van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Bloemendaal

Kosten: Gratis

Boekpresentatie 100 jaar Hermans

Afgelopen jaar was het 100 jaar geleden dat de auteur Willem Frederik Hermans (1921-1995) werd geboren. Tijdens deze gelegenheid verscheen de bundel 'Hermans Honderd' onder redactie van Jan Wim Derks en Rene Hesselink. Derks gaat op 11 juni in de Bibliotheek Bloemendaal in gesprek met drie van de auteurs tijdens ‘100 jaar Hermans’.

Max Pam, L. H. Wiener en Ad Fransen hebben in het verleden veel gepubliceerd over Hermans. Zij gaan op 11 juni het gesprek aan over de bundel Hermans Honderd. De boekpresentatie in de Bibliotheek Bloemendaal is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is!

Max Pam

Pam heeft Hermans meerdere keren geïnterviewd. In 2005 maakte hij de film Een overgevoelige natuur over Hermans. Daarnaast heeft Pam een bundel van zijn polemieken samengesteld: Niet uit kwaadaardigheid. Momenteel heeft hij toegang tot het Hermans Archief van de KB in verband met de publicatie van een nog te verschijnen boek.

Ad Fransen

Fransen heeft meegewerkt aan de VPRO documentaire Ik verlang naar niets dat voorbij is terug (1989), opgenomen met Hermans in Parijs. Daarnaast is hij auteur van W.F. Hermans, Een Hollander in Parijs (2005).

L.H. Wiener

De Haarlemse schrijver L.H. Wiener heeft Hermans herhaaldelijk als zijn literaire vader bestempeld en is een groot bewonderaar van diens stijl.

Zaterdag 11 juni | 14:00 - 15:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Bloemendaal