Boekpresentatie Geschiedenis van Afro-Surinamers

20 februari 2024, van 18:30 tot 21:00 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Boekpresentatie Geschiedenis van Afro-Surinamers

De Haarlemse professor Chan Choenni presenteert zijn onlangs verschenen boek over de geschiedenis van de Afro-Surinamers. Deze Surinamers zijn de vrijverklaarde tot slaaf gemaakten, en hun nakomelingen. Historicus Eric Kastelein geeft voorafgaand een lezing over zijn succesboek Oog in oog met Paramaribo.

Reserveer je kaart

In deze publicatie gaat Choenni na hoe het de Afro-Surinamers is vergaan na de afschaffing van de slavernij in 1863 tot en met 1963. De auteur geeft een levendig beeld van deze periode op basis van uitgebreid onderzoek naar hun integratie in Suriname.

Voorafgaand aan de presentatie geeft Historicus Eric Kastelein een lezing over zijn succesboek Oog in oog met Paramaribo. Verhalen over het herinneringserfgoed. Aan de hand van boeiende en soms emotionele verhalen wordt de geschiedenis van Suriname op een bijzondere manier verteld. De auteur geeft een korte schets van de diverse bevolkingsgroepen en de kolonisatie van Suriname. De gruwelijke executie van de tot slaaf gemaakten Cojo, Mentor en Present is een onthutsend verhaal over dehumanisering.

18:30 uur Inloop/verkoop boeken
19:00 uur Welkom door Mariska de Jong en Radjin Thakoerdin
19:10 uur Lezing door Eric Kastelein (Oog in oog met Paramaribo)
19:30 uur Korte pauze
19:50 uur Inleiding door auteur prof. Chan Choenni (Geschiedenis van Afro-Surinamers)
20:10 uur Aanbieden boek
20:20 uur Vragen/Discussie
20:45 uur Signeren boek
21:00 uur Afsluiting

Dinsdag 20 februari | 18:30 – 21:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum

Reserveer je kaart

• Eric Kastelein Oog in oog met Paramaribo

verhalen over het herinneringserfgoed

Overzicht in woord en beeld van standbeelden, plaquettes, beeldengroepen en andere monumenten in de Surinaamse hoofdstad.

Non-fictie

Nederlands | 328 pagina's | LM Publishers, Volendam | 2020