Collegereeks Ethiek: De absolute plicht - GEANNULEERD

8 juni 2022, van 14:00 tot 15:00 | de Bibliotheek Haarlem Centrum - Doelenzaal

Kosten: € 5 voor fysieke deelname, € 2,5 voor online

Collegereeks Ethiek: De absolute plicht

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert een collegereeks ethiek: een zoektocht naar goed handelen. Deze collegereeks is voor iedereen die interesse heeft toegankelijk. De reeks bestaat uit vier opzichzelfstaande colleges, waarin diverse onderwerpen besproken worden. De colleges zijn zowel fysiek, als online te volgen.

De eerste twee colleges uit de reeks worden in Heemstede gegeven, in de Luifel. Deze colleges ‘De gulden middenweg’ en ‘het meeste geluk’ vinden plaats op 25 mei en 1 juni. Aanmelden voor deze colleges kan via de website van WIJ Heemstede.

De absolute plicht

Het derde college (eerste in Bibliotheek Haarlem) heet “de absolute plicht”. We gaan terug naar het 18e eeuwse Pruisen om de plichtethiek van Kant nader te beschouwen. Ook gaan we zien wat Kant’s antwoord is op de vraag: “Mag je op een mooie zomerse dag naar het strand om te ontspannen?”.

Over de spreker

Spreker Lette studeert filosofie in Amsterdam. Zij studeert naar alle waarschijnlijkheid dit jaar af en is naast haar studie studentdocent bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Ze heeft zelf voor het onderwerp ethiek gekozen voor de collegereeks. De vragen over ethiek staan vaak dicht bij mensen. In de collegereeks probeert ze antwoorden te geven op de vragen, maar vooral wil ze mensen aan het denken zetten.

Woensdag 8 juni | 14:00-15:00 uur | € 5,00 voor fysieke deelname, € 2,50 voor online
de Bibliotheek Haarlem Centrum - Doelenzaal | voor volwassenen