Collegereeks Ethiek: Genot als hoogste goed - GEANNULEERD

15 juni 2022, van 14:00 tot 15:00 | de Bibliotheek Haarlem Centrum - Doelenzaal

Kosten: € 5 voor fysieke deelname, € 2,5 voor online

Collegereeks Ethiek: De absolute plicht

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert een collegereeks ethiek: een zoektocht naar goed handelen. Deze collegereeks is voor iedereen die interesse heeft toegankelijk. De reeks bestaat uit vier opzichzelfstaande colleges, waarin diverse onderwerpen besproken worden. De colleges zijn zowel fysiek, als online te volgen.

De eerste twee colleges uit de reeks worden in Heemstede gegeven, in de Luifel. Deze colleges ‘De gulden middenweg’ en ‘het meeste geluk’ vinden plaats op 25 mei en 1 juni. Aanmelden voor deze colleges kan via de website van WIJ Heemstede.

Genot als hoogste goed

Het laatste college “genot als hoogste goed” gaat in op het hedonisme. Het hedonisme stelt dat een goed leven een leven is dat vervuld is van genot en vrij van pijn. In dit college zullen we zien dat het hedonisme niet alleen maar inhoudt dat je uitbundig moet feesten, maar dat goed leven juist draait om matigheid.

Over de spreker

Spreker Lette studeert filosofie in Amsterdam. Zij studeert naar alle waarschijnlijkheid dit jaar af en is naast haar studie studentdocent bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Ze heeft zelf voor het onderwerp ethiek gekozen voor de collegereeks. De vragen over ethiek staan vaak dicht bij mensen. In de collegereeks probeert ze antwoorden te geven op de vragen, maar vooral wil ze mensen aan het denken zetten.

Woensdag 15 juni | 14:00-15:00 uur | € 5,00 voor fysieke deelname, € 2,50 voor online
de Bibliotheek Haarlem Centrum - Doelenzaal | voor volwassenen