Dialoogschrijven

20 november 2018, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: € 20,00

Dialoogschrijven

Schrijversduo Iona Daniel en Rineke Roosenboom geven een introductie in dialoogschrijven bij hun voorstelling Kill All Kids.

In deze korte workshop werk je met theatermakers Iona Daniel en Rineke Roosenboom aan een toneeldialoog (een tekst waarin twee of meer personen spreken). Een spannende en goed opgebouwde dialoog schrijven is moeilijk, maar er zijn technieken voor. Je werkt in deze workshop toe naar een dialoog voor twee personages die in de voorstelling zouden kunnen voorkomen.

De voorstelling Kill All Kids is een mockumentary: een verzonnen waargebeurd verhaal, verteld alsof het echt gebeurd is. De makers werken op basis van gesprekken met wetenschappers en preppers een aantal mogelijke toekomstscenario’s uit.

In de workshop werk je ook aan een dialoog gesitueerd in een mogelijke toekomst. Op basis van echte rampscenario’s waar de Nederlandse overheid rekening mee houdt, gaan we samen een gedachte-experiment aan. Hoe zou deze wereld eruit kunnen zien? Hoe zouden mensen zich in deze omgeving gedragen? Je wordt uitgedaagd om je fantasie te gebruiken en een realistische dialoog in deze toekomst te plaatsen.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit:

  • toneelschrijven onder leiding van Iona en Rineke op dinsdag 20 november in de Bibliotheek Haarlem Centrum
  • een bezoek aan de voorstelling Kill All Kids op zaterdag 24 november in de Toneelschuur.  

OVER IONA&RINEKE EN KILL ALL KIDS

Iona Daniel en Rineke Roosenboom studeerden in 2012 af aan de dramaschrijfopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en vormen sindsdien een schrijversduo onder de naam iona&rineke. De aankomende twee jaar worden zij door het Fonds Podiumkunsten ondersteund bij hun ontwikkeling als zelfstandig gezelschap.

In Kill All Kids nemen Iona en Rineke het publiek mee de toekomst in en onderzoeken de rol die onze soort, de mens, daarin speelt. Zij laten zich inspireren door doomsday preppers; fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan, bunkers bouwen en zich voorbereiden op het allerergste. Terwijl juist de mens zelf het grootste gevaar voor ons voortbestaan lijkt te vormen. Kill All Kids is onheilspellend muziektheater over de toekomst van de mensheid. In regie van Alexandra Broeder en muziek van Frank Wienk (Binkbeats).

Toneelschrijven

Dinsdag 20 november | 20.00 – 22:00 uur
de Bibliotheek Haarlem Centrum | Gasthuisstraat 32

Voorstelling Kill All Kids

Zaterdag 24 november | Aanvang: 20.00 uur
Toneelschuur Haarlem | Lange Begijnestraat 9

De deelnameprijs bedraagt € 20,- per persoon. In deze prijs zit de workshop toneelschrijven en het bezoek aan de voorstelling Kill All Kids.