Een (terug)blik op Schoten

1 februari 2020 t/m 14 maart 2020 | de Bibliotheek Haarlem Noord

Een (terug)blik op Schoten

Een terugblik op Schoten, waarbij de meest opvallende of door het publiek gewaardeerde documenten, foto’s en objecten te zien zullen zijn.

Op panelen en aan de hand van diverse objecten zal het verhaal en de geschiedenis van de verdwenen gemeente Schoten visueel worden gemaakt. Ook foto's uit Haarlem-Noord, uit de laatste jaren van de oorlog en van de bevrijding, zullen te zien zijn. Oud-Schotenaren en inwoners van Haarlem-Noord zullen bij het bekijken van de tentoonstelling veel herinneringsmomenten beleven en een deel uit hun jonge jaren terug vinden.

Om de geschiedenis van Schoten te herbeleven, is een bezoek aan de tentoonstelling zeker de moeite waard. In een boekje kunnen opmerkingen en aanvullingen worden achtergelaten. Op de Facebookpagina 'Over Schoten en Haarlem-Noord’ kunnen ervaringen en herinneringen worden gedeeld. Een bezoek aan de tentoonstelling is zeker aan te raden voor iedereen die het oude dorp Schoten in het hart heeft gesloten of in het latere Haarlem-Noord is opgegroeid.

1 februari t/m 14 maart | Tijdens openingstijden | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Noord