Eerste hulp bij profiel- en studiekeuze

15 januari 2019, van 12:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: Gratis

Staat je dochter of zoon binnenkort ook voor de belangrijke profiel– of studiekeuze? Wacht dan niet te lang met de voorbereiding! KeuzeLAB, bureau voor talentonderzoek, profiel- en studiekeuze, houdt iedere dinsdagmiddag van 12:00 – 14:00 uur inloopspreekuur voor ouders en leerlingen.

Goed kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als een groot deel van je toekomst ervan afhangt. Bij het kiezen van een profiel of studie wil je niet alleen weten welke studies er zijn of waar het leuk studeren is. Nederland telt meer dan 3.200 studies en opleidingen, in meer dan 70 steden. Daaruit kun je pas echt een keuze maken als je weet waar je interesse ligt, welk talent je hebt en welk soort opleiding bij je past.

Tijdens dit spreekuur kunnen ouders en leerlingen informatie, tips en handvatten krijgen over de diverse keuzemomenten (bv. profiel-, studie- of masterkeuze), decentrale selectie en de verschillen tussen het hoger beroepsonderwijs versus wetenschappelijk onderwijs. Hoe je je kan voorbereiden op de studiekeuzecheck, wat het bindend studieadvies inhoudt en hoe je een tussenjaar in kunt vullen.

KeuzeLAB helpt jou graag op weg! Want de juiste keuze maak je uiteindelijk het beste zelf. Wat je kiest ben jezelf.

Kijk voor meer informatie op KeuzeLAB

Elke dinsdag | 12:00 – 14:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem