Expositie: vernieuwde prenten van “Sinterklaas” – Charlotte Dematons

18 november 2023 t/m 7 december 2023 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontdek de Yogagroep van de Wereldkeuken in Schalkwijk

De Bibliotheek Haarlem Centrum maakt ruimte voor een nieuwe exposite in het magazijn. Ontdek de vernieuwde prenten van de Haarlemse illustrator Charlotte Dematons uit het kijk- en zoekboek “Sinterklaas”.

Twee jaar lang werkte kinderboekenillustratrice Charlotte Dematons aan een nieuwe editie van het prentenboek “Sinterklaas”. Als gevolg van de veranderende kijk op Sinterklaas en zijn Pieten besloot Dematons in 2017 om de boeken uit de winkel te halen en de prenten te herzien. De illustrator heeft de oude, originele platen aangepast door over de oude beelden te verven. De nieuwe platen kun jij bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum.

Naast het herzien van de oude platen heeft Dematons twee nieuwe platen gemaakt: “De trainingsdag voor Hulppieten” en “De Pietenflat”. Er zijn dus genoeg nieuwe en ook oude details te ontdekken. Haar boek “Sinterklaas” is een van de populairste sinterklaasboeken van Nederland en is bekroond met een Gouden Penseel. Dematons tekende illustraties voor meer dan 350 kinderboeken, maakte zelf elf prentenboeken en won met verschillende boeken in totaal elf kunstprijzen.

Voor kinderen is er ook een speurtocht te doen in de Bibliotheek. Meer informatie daarover bekijk je hier.

t/m 7 december | Tijdens openingstijden| Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum

Meer over Charlotte Dematons