Bernard Nijssen bij expositie Hillegom

6 maart 2023 t/m 24 april 2023 | de Bibliotheek Hillegom

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bernard Nijssen bij expositie Hillegom

Iedere twee maanden kun je in Hillegom genieten van een expositie vanuit het KunstenaarsCollectief. Tot en met 24 april bewonder je de realistische schilderijen van Bernard Nijssen. Bernard schildert onder andere voertuigen, zoals vliegtuigen en dieren op basis van eigen foto’s.

Bernard Nijssen is jong begonnen met het tekenen en schilderen van objecten die zijn interesse wekten. De kunstenaar uit Leiden is autodidact en heeft zichzelf onder andere verschillende verftechnieken aangeleerd. Met zijn talenten vindt hij het leuk en belangrijk om de dingen te schilderen die vergeten worden en dreigen te verdwijnen. Het is een manier om aandacht te vragen voor het behoud van industrieel en cultureel erfgoed. Hierin is het doen van onderzoek daarbij voor hem een deel van de pret en erg leerzaam.

Ik schilder alles dat voorbij komt en mij boeit. Havengezichten, schepen, vliegtuigen, dieren en oldtimers in aquarel, olieverf en acrylverf. Het liefst zo realistisch mogelijk en op basis van eigen foto's.

— Bernard Nijssen:

Over KuCo

Iedereen die trots is op wat hij of zij maakt en dat graag wil laten zien, is van harte welkom om zich aan te sluiten bij KunstenaarsCollectief KuCo. Het maakt niet uit of je pas je creativiteit hebt ontdekt of een professioneel kunstenaar bent. Zolang je je maar kunt vinden in de doelstellingen van KuCo. Alle vormen van kunst zijn welkom. KuCo bestaat sinds 2009 en heeft als doel om samen kunst te promoten. Dit wordt gedaan met een gezamenlijke website, door samen te exposeren, op (kunst)markten te staan, demonstraties en workshops te geven.  

t/m 24 april 2023 | Tijdens openingstijden | Gratis
de Bibliotheek Hillegom