Expositie houtsnijwerk in Hillegom

23 mei 2023 t/m 26 juni 2023 | de Bibliotheek Hillegom

Kosten: Gratis

Expositie houtsnijwerk in Hillegom

Iedere twee maanden kun je in Hillegom genieten van een expositie vanuit het KunstenaarsCollectief. Tot en met 26 juni bewonder je de houtsneden van Takashi Ishiwata.

De in Hillegom woonachtige Japanse kunstenaar Takashi Ishiwata exposeert op dit moment in de Bibliotheek van Hillegom. Takashi is geboren in Katase, een klein vissersdorpje in de buurt van Yokohama. In Nederland heeft hij 34 jaar in de reisbranche gewerkt. Na zijn pensioen is Takashi houtsneden gaan maken, of zoals in Japan wordt gezegd Chokoku.

Nagasaki

Takashi heeft werk gemaakt in opdracht van de stad Nagasaki, zustergemeente van Leiden naar aanleiding van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Japan. Ook maakte hij een houten gedenksteen voor onder de molen in Leiden, waarop Japanse reizigers hun handtekening konden zetten. Verder heeft hij werk gemaakt voor karatescholen in zowel Amsterdam als Helsinki waarin het Kanji karakter is verwerkt. Dit karakter is tegenwoordig over de hele wereld een veelgebruikt symbool voor tatoeages.

In de bibliotheek hangt werk dat Takashi de afgelopen jaren heeft gemaakt. De Japanse tekens zijn misschien niet te duiden, maar toch zijn de houtsneden erg mooi om naar te kijken. De expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

t/m 26 juni 2023 | Tijdens openingstijden | Gratis
de Bibliotheek Hillegom