Familieziek

31 mei 2018, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: € 5,- / € 7,50 (niet-leden)

Familieziek

Schrijver Adriaan van Dis en striptekenaar Peter van Dongen gaan met elkaar in gesprek over de roman en het stripverhaal Familieziek.

Schrijver Adriaan van Dis en tekenaar Peter van Dongen hebben beiden Indische roots. Hun families trokken na de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland.

Familieziek

Van Dis schreef in 2002 Familieziek; een roman in taferelen die gebaseerd is op zijn jeugd als nakomertje in een ontheemde familie uit de kolonie. Peter van Dongen bewerkte dit verhaal op verzoek van Adriaan van Dis en uitgeefster Tilly Hermans.

Techniek

Scratchlogo

Met gebruik van mooie close-ups en camerastandpunten heeft Van Dongen zijn bewerking een grote levendigheid weten te geven. Het is zeker geen kopie in beeld geworden. In dagblad De Morgen zegt Adriaan van Dis: “Deze strip moet je zien als een verfilming van mijn werk.” In datzelfde blad zegt Peter van Dongen: “Soms neem ik citaten uit het boek, maar op een ander moment breng ik iets nieuws.”

Tonio van Vugt

Schrijver en tekenaar gaan onder leiding van artistiek directeur van de Stripdagen Haarlem, Tonio van Vugt, in gesprek over de roman en het stripverhaal Familieziek.

Stripschapprijs 2018

Peter van Dongen kreeg onlangs de belangrijkste oeuvreprijs voor striptekenaars in Nederland; de Stripschapprijs 2018.

Avond in samenwerking met Uitgeverij Scratch
 

Donderdag 31 mei | 20:00 – 21:30 uur | € 5,- / € 7,50 (niet-leden)
de Bibliotheek Haarlem Centrum