Frénk van der Linden in gesprek over de liefde

30 november 2021, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Hillegom

Kosten: € 7,50 voor leden, € 10 voor niet-leden

Frénk van der Linden in gesprek over de liefde

Frénk van der Linden, journalist en schrijver, gaat op 30 november het gesprek aan over het gevoelige onderwerp: de liefde.

Liefde is, volgens de Van Dale, ‘een warme genegenheid, een gevoel van toewijding voor iemand anders’. Dat is mooi, maar liefde heeft behalve romantische ook problematische en leerzame kanten.

Frénk komt graag met jou samen in de Bibliotheek Hillegom om van gedachten te wisselen over de liefde. Wat heeft je amoureus geluk gebracht? Watheeft je pijn gedaan? En welke lessen heb je geleerd? Met zijn nieuwste boek En altijd maar verlangen als uitgangspunt gaat Frénk in gesprek met het publiek door zijn oor te luister te leggen, maar ook openhartig zijn eigen ervaringen in de liefde te delen.

Adriaan van Dis omschrijft zijn bundel als 'een hartverscheurend verhaal, gegoten in hoogst originele vorm'. Dit zal geen standaard lezing of interview worden, maar een verrassend, interactief en ontroerend gesprek, ben jij er klaar voor om je hart te openen?

Over de bundel 'En altijd maar verlangen'

De vader en moeder van journalist Frénk van der Linden wisselden in de veertig jaren die volgde op hun bittere scheiding geen woord meer met elkaar. Toen zij beiden waren overleden, dacht Frénk het boek dicht te kunnen slaan – maar er kwam juist een boek bij. In even innige als indringende brieven legt hij zijn ouders vragen voor die hij (nota bene interviewer) nooit durfde te stellen. Vragen over liefde, haat en onvervulde verlangens.

Dinsdag 30 november | 20:00 – 21:30 uur | € 7,50 voor leden, € 10 voor niet-leden
de Bibliotheek Hillegom

• Frénk van der Linden En altijd maar verlangen

de liefdesoorlog van mijn ouders

In brieven aan zijn overleden ouders denkt de bekende interviewer (1957) terug aan hun huwelijk, dat eindigde in een vechtscheiding, en aan zijn eigen schuldgevoelens over zijn jarenlange weigering van contact met zijn moeder nadien.

Non-Fictie

Nederlands, 209 pagina's, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam, 2021

Gedrukt boek

Bekijk details van En altijd maar verlangen