Ga ook in gesprek over eenzaamheid

22 mei 2019, van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Hillegom

Ga ook in gesprek over eenzaamheid

Heb jij ideeën om eenzaamheid aan te pakken en ontmoeting te stimuleren? Schuif aan bij de Dialoogtafel en ga hierover met anderen in gesprek.

De Bibliotheek Hillegom organiseert op 22 mei in samenwerking met Welzijnskompas Hillegom Lisse een Dialoogtafel. Je bent van harte uitgenodigd om met andere organisaties en bewoners van Hillegom in gesprek te gaan over eenzaamheid én ontmoeting. Heb jij ideeën om ontmoeting in jouw omgeving te stimuleren, schuif dan zeker aan!

Wat is een Dialoogtafel?

Bij een Dialoogtafel komen mensen samen en wisselen in een groep van 8 tot 12 personen ervaringen uit aan de hand van het thema ‘Elkaar zien’. Dat levert naast uitwisseling en inspiratie vaak nieuwe initiatieven op om eenzaamheid te bestrijden en ontmoeting te stimuleren. Aan een Dialoogtafel kunnen maximaal 12 mensen meedoen. Een getrainde gespreksbegeleider begeleidt het gesprek. De Dialoogtafel duurt ongeveer twee uur.

Dialoogtafel 22 mei

Wat kun je doen om andere mensen te ontmoeten? Met wie heb je al contact? Welke plekken in Hillegom zijn er om in contact te komen met mensen en hoe kunnen organisaties en bewoners samenwerken om eenzaamheid in Hillegom aan te pakken? Over deze en andere vragen gaan we op 22 mei met elkaar in gesprek. Ideeën en initiatieven die tijdens de Dialoogtafel naar voren komen, worden verzameld en door WelzijnsKompas verder opgepakt.

Woensdag 22 mei | 19:00-21:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom

Over WelzijnsKompas

logo Welzijnskompas

WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt kwetsbare bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving. Want niemand mag tussen wal en schip raken, iedereen telt mee.