Gezond met Esma

13 november 2019, van 18:45 tot 19:45 | de Bibliotheek Hillegom

Kosten: € 5

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Groot Hillegoms Dictee

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Tegenwoordig wordt er zó veel geschreven over voeding en gezondheid. Esma laat in deze lezing zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is.

Zijn vetten nu wel of niet goed voor je? En moet je nou margarine of roomboter eten? Of misschien beide helemaal niet? En hoe gezond is vlees nou eigenlijk voor je? Twijfel jij soms ook over het antwoord op deze vragen? Of denk je dat je het antwoord wel weet, maar lees je overal weer een ander antwoord?

Waar gaat de lezing over?

We gaan terug naar de basis. Wat is voeding nou eigenlijk en vooral: wat hebben we nodig? Wat aten we vroeger (heel lang geleden)? En hoe komt het dat we nu steeds ouder worden, maar ook eerder ziek? Tijdens de lezing komt alles voorbij over koolhydraten, eiwitten en vetten. Maar ook waarom het belangrijk is om een stabiele bloedsuikerspiegel te houden. Natuurlijk kun je achteraf al je vragen stellen over voeding.

Over Esma

“Ik ben Esma, voedingsdeskundige en leefstijlcoach. Al 15 jaar ben ik geïnteresseerd in voeding en vooral wat voeding voor je lichamelijke gezondheid kan betekenen. Ik heb het zelf ondervonden toen ik zwangerschapsdiabetes had en regelmatig migraine aanvallen had. Heel veel klachten en of aandoeningen kun je verminderen door je leefstijl aan te pakken!”

13 november | 18:45 - 19:45 uur | € 5
de Bibliotheek Hillegom