Documentaire 'Groen is het nieuwe zwart'

5 oktober 2018, van 19:00 tot 19:45 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

the next black documentaire

Bekijk tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week de documentaire The Next Black en ontdek hoe de mode-industrie nadenkt over verduurzaming.

Zwart. Het is een trend die nooit voorbijgaat in de mode. Toch zit aan mode ook een zwarte kant. De mode-industrie is namelijk een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. In de documentaire The Next Black vertellen ontwerpers, vernieuwers en leiders uit de hele wereld hoe zij aankijken tegen verduurzaming in de kledingindustrie. Want één ding is duidelijk: het moet anders en beter. Groen moet het nieuwe zwart worden!

Bewustwording

The Next Black levert een bijdrage aan de bewustwording over de kleding die je draagt en de invloed die nieuwe technologie heeft op de textielproductie en mode-industrie. Bekijk een voorproefje van de documentaire The Next Black.

The Girl with the Machine

Ben je geïnspireerd geraakt? Na de The Next Black vertelt Rosanne van der Meer over haar kledinglabel The Girl with the Machine, het eerste 3d-knitwearmerk ter wereld, dat ook de strijd tegen verspilling aangaat.

Dutch Sustainable Fashion Week

Van 5 t/m 14 oktober vindt de vierde editie plaats van de Dutch Sustainable Fashion Week. Deze editie staat in het teken van bewustwording van de enorme hoeveelheid afval die we jaarlijks produceren en het aandeel van de kledingbranche hierin. Voor meer informatie: http://www.dsfw.nl

Vrijdag 5 oktober | 19:00 – 19:45 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum