Haarlem Overdrijft: Woordenstroom

9 juli 2022, van 15:00 tot 18:30 | Oerkap

Kosten: Gratis, op inloop (invaar)

Haarlem Overdrijft: Woordenstroom

Het is tijd voor de tweede editie van Haarlem Overdrijft. Op 9 juli kan je je laten vermaken door kunst langs het water! De Bibliotheek is partner van het woordkunstcollectief Lettertypes, en is te zien met hun programma ‘Woordenstroom’.

Kom met je bootje en meer aan bij het terras van Oerkap en laat je verrassen door een woordenstroom aan poëzie, spoken word, hiphop en singer-songwriters van Haarlemse bodem.

Welke artiesten kan je verwachten? Het programma:

Melle – Clowns & Ghosts

Melle

‘Clowns & Ghosts’ is de nieuwe single van singer-songwriter talent Melle. Vanaf het moment dat de eerste klanken te horen zijn, begint zijn verhaal. Melle neemt je mee in zijn nummers door met passie en liefde zijn verhaal te vertellen en de magie van muziek hoorbaar te maken. Zijn muziek heeft een organisch geluid en vaak een troostende boodschap. Met uiteenlopende inspiraties als Tom Odell, Ruben Hein, The Beatles en Queen wordt Melle geprikkeld om nieuwe muziek te maken. Dit vertaalt zich in kleine, emotionele liedjes maar ook in explosieve bandnummers.

Clowns & Ghosts is de titelsong van Melle's derde EP. In de productie wilde hij een droomwereld creëren door gebruik te maken van veel lagen van zeer bijzondere geluiden en instrumenten zoals theremin, cigarbox, bariton en strijkers.

Anouk Harkmans (Verboeiend)

Anouk Harkmans (Verboeiend)

Onder de naam verboeiend verkent Anouk al schrijvend een alternatieve werkelijkheid. Een ruimte die schuilt onder het alledaagse en aan de oppervlakte komt wanneer men ziet in plaats van kijkt, en hoort in plaats van luistert. Haar poëzie ontstaat dan ook in een staat van overbewustzijn: ‘s ochtends vroeg onder de douche, of op de toiletten van haar favoriete kroegen. Al schrijvend zoekt Anouk continu naar nieuwe vormen om haar liefde voor taal te delen met de buitenwereld. Door middel van kwetsbare en persoonlijke teksten streeft zij naar momenten van onverwachte herkenning bij haar lezers en luisteraars. Poëzie is volgens haar dan ook geslaagd wanneer het zowel beklemmend als bevrijdend is.

 

Hasan Gök

Hasan Gök

Hasan Gök is een spoken word artiest, dichter en host uit Den Haag. Hij verkent graag onbetreden terreinen en dat slaat soms wel eens om in een plotse obsessie. Een nachtdier die graag schrijft over zo'n beetje alle menselijke emoties. Daarnaast praat hij graag met je over je dromen en worstelingen. In zijn schrijven laat hij zich inspireren door de metaforische aard van de Turkse taal en laat hij woorden samensmelten om het dichts bij zijn gevoel te komen. Kwetsbaarheid is een groot thema in al zijn werken.

Hij maakte onderdeel uit van de allereerste Poetry Circle in Den Haag en bracht een persoonlijke voordracht uit op Spotify over de ingewikkelde intersectie tussen eigen identiteit, geaardheid, religie en de aannames en verwachtingen van mensen.

Jelle Bonnema

Jelle Bonnema

Bekend met de straten van Haarlem en zij met hem. Jelle Bonnema gelooft dat taal als kunst en expressie de enige ware vorm is die kan voldoen aan wat hij dagelijks poogt te uiten. Onder de naam The Productive Poet weet hij iedere potentieel betekenisvolle gedachte effectief op papier te zetten. Woorden die op de juiste manier toegepast zijn, hebben een ongekende kracht. Zodra Jelle dat ontdekte, wist hij dat hij schrijver moest worden. Of eigenlijk, dat hij al schrijver was. Hij is voornamelijk dichter, met grote waardering voor zowel het Nederlands als het Engels.

 

Anouk Wolf

Anouk Wolf

Anouk Wolf (22) is zangeres en songwriter. Al van jongs af aan is ze bezig met muziek en met het schrijven van eigen nummers. Haar songs zijn een mix van pop, soul en indie, variërend van catchy popsongs tot rauwe rockballads. Ze begeleidt zichzelf op piano en gitaar en laat zich inspireren door artiesten als Etta James, Norah Jones, Lianne la Havas en Eefje de Visser.

Anouk is te herkennen aan haar krachtige, doch kwetsbare stem. Haar poëtische, maar herkenbare teksten schrijft ze zowel in het Engels als Nederlands. Op dit moment werkt ze aan haar debuut-EP, die in het najaar van 2022 zal uitkomen!

Phil Meds

Phil Meds

Muziek is medicatie; de beste heler van emotionele schade. Vanuit deze gedachte maakt rapper, producer, spoken word-artiest en tekstschrijver Phil MEDS zijn muziek. Met zijn diepzinnige teksten en dromerige producties weet Phil zich meester te maken van allerlei verschillende uitingen en stromingen en zijn stempel achter te laten in alles wat hij aanraakt. Zijn gevarieerde live show bestaat uit een combinatie van hiphop en spoken word, in een gebalanceerde mix van live instrumenten en elektronische beats.

 

Meer jij op 9 juli je bootje aan om deze artiesten te bewonderen?

Zaterdag 9 juli | 15:00 – 18:30 uur | Gratis, op inloop (invaar)
Oerkap, Harmenjansweg 95 te Haarlem