Help je puber weerbaar communiceren

14 oktober 2019, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Haarlem Noord

Kosten: € 12,50 leden, €15 niet-leden

Help je puber weerbaar communiceren

Hoewel pubers het zelf niet snel zullen toegeven, hebben zij tijdens de pubertijd hun ouders en andere volwassenen nodig om van te leren.

Alles wordt in het brein klaargemaakt om straks als volwassene sneller te kunnen denken, dan als kind mogelijk was. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het puberbrein nog tot de leeftijd van 25 jaar doorgroeit!

Oproeien gaat niet vanzelf, er komt vooral een grote onzekerheid bij kijken. De ontwikkeling van jongeren brengt een rollercoaster aan emoties met zich mee. Zij leren vooral van het nadoen van volwassenen. Ze kijken naar wat jij zegt, doet en denkt. Dit is altijd de manier geweest om de nieuwe generatie kennis door te geven. Als ouder wil je dit natuurlijk ondersteunen. Maar hoe?

Wat hoor je tijdens de lezing?

Annette laat twee manieren zien en ervaren waarop je als volwassene het kind positief kunt ondersteunen: vanuit talent en vanuit communicatie. Elke puber heeft talenten, maar soms overschaduwt het pubergedrag deze talenten. Tijdens de lezing laat Annette zien hoe jij het talent van je kind kunt versterken. Hoe zorg je ervoor dat je puber dit doet, maar vooral: hoe kun jij hierbij helpen? En hoe kun je ervoor zorgen dat je puber beter gaat communiceren?
De avond bestaat uit een stuk theorie, waarin Annette je meeneemt in de ontwikkeling van de puber en het puberbrein. Daarnaast brengen we dit stukje theorie in de praktijk!

Over Annette

“Ik ben Annette Damman en ben achtentwintig jaar werkzaam geweest in het onderwijs, als intern begeleider en leerkracht. Ik heb destijds bewust gekozen voor Jenaplanonderwijs, omdat daar uitgegaan wordt van het feit dat ieder kind uniek is. Voor elk kind zoeken naar wat het beste past, heeft me steeds geïnspireerd.”

Maandag 14 oktober | 19:30 – 21:30 uur | € 12,50 leden, €15 niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Noord