Klik & Tik

5 november 2019 t/m 3 december 2019 | de Bibliotheek Bloemendaal

Kosten: Gratis

Klik en Tik

Internet en de computer worden steeds belangrijker in het dagelijkse leven. Tweedehands koopjes, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via het internet. Maar wat als je dat moeilijk vindt?

Klik & Tik

Klik & Tik is een basiscursus voor mensen die niet of nauwelijks met de computer hebben gewerkt, maar dit wel graag willen. Tijdens deze cursus ga je onder begeleiding aan de slag met de computer en het internet. Je leert websites bekijken, e-mails schrijven en je leert hoe je een bestand kunt downloaden.

Waar bestaat Klik & Tik uit?

Klik en Tik
  1. Tijdens de eerste module maak je kennis met de computer. Je leert in een paar hoofdstukken de basisfuncties van de computer gebruiken. Als je weinig met een computer hebt gewerkt, ga je eerst met deze module aan de slag. De onderwerpen van deze module: computer aanzetten, typen, klikken, websites bekijken.
  2. Je maakt in de tweede module kennis met het internet en e-mail. Je leert hoe je het internet moet gebruiken. Maar ook hoe je een e-mail moet schrijven en versturen.
  3. De onderwerpen van deze module: E-mailen, downloaden, zoekmachines en browsers.In de derde module maak je kennis met social media. In zeven hoofdstukken leer je werken met sociale media en hoe je te werk gaat in een veilige omgeving.
    De onderwerpen in deze module: sociale netwerken, links en blogs.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus duurt vijf weken, waarin je elke week anderhalf uur aan de slag gaat. Tijdens deze weken kun je thuis ook verder oefenen. Aan het begin van de cursus kijk je samen met de cursusbegeleider bij welke module je wilt beginnen.
Je krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke diploma-uitreiking.

Moet ik iets aanschaffen?

Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor €10,- (niet verplicht). Tijdens de cursus kun je gebruik maken van de computers van de Bibliotheek, maar wil je een eigen laptop, tablet of iPad meenemen dan kan dat ook.

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs bij de Bibliotheek. Je kunt je daar ook direct aanmelden voor de cursus. Of laat iemand je aanmelden.

Dinsdag 5/12/19/26 november en 3 december | 10.00-11.30 uur | Gratis
de Bibliotheek Bloemendaal

Klik & Tik is een product van de Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl.

Deze cursus wordt u aangeboden door Digitaal Sterk! Digitaal Sterk! is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van de gemeente Haarlem voor inwoners van Haarlem en Zandvoort.