Leer de beginselen van programmeren

24 april 2019, van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Bloemendaal

Hello Ruby

Terwijl je luistert naar het verhaal van Ruby, leer je dingen die nodig zijn om later zelf te kunnen programmeren.

Je leert hoe je grote problemen opdeelt in kleine problemen, patronen herkennen, stap- voor- stap plannen maken en op een andere manier denken. Als het verhaal uitgelezen is, gaan we zelf aan de slag!

Waar gaat het verhaal over?

Ruby is een klein meisje met een grote fantasie. Haar favoriete uitspraak is ‘Waarom?’ In haar wereld kan alles, als ze het maar echt wil. Op een dag gaat Ruby's vader op reis en verstopt vijf edelstenen voor haar. Maar hij vergeet aanwijzingen achter te laten. Gelukkig vindt ze geheime codes onder zijn bureau. En dan begint haar avontuur!

Woensdag 24 april | 15:00 - 16:00 | Gratis
de Bibliotheek Bloemendaal | voor kinderen van 5-8 jaar

• Hello Ruby

Linda Liukas

Terwijl Ruby op zoek gaat naar edelstenen, leer je dingen die nodig zijn om later te kunnen programmeren. Avontuurlijk verhaal samen met doe-activiteiten zoals spelletjes en puzzels. Met getekende kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Non-Fictie, Kinderboek, Non-Fictie

Nederlands, 112 pagina's, Uitgeverij Nieuwezijds, Amsterdam, 2016