Leer je kind beter begrijpen

10 februari 2020, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Haarlem Noord

Leer je kind beter begrijpen

Kinderen tussen de 8 en 10 jaar hebben het niet altijd even makkelijk. Leer meer over je kind tijdens deze lezing.

Rond deze leeftijd vindt er een ommekeer in de ontwikkeling plaats, die veel verandert. Dit kan zorgen voor onzekerheid en instabiliteit. Bij het kind, maar ook bij de ouders en mensen die met kinderen werken, zoals leerkrachten. Je kind wordt zich langzaam bewust van zichzelf en de wereld. Erbij horen wordt steeds belangrijker en ze gaan zichzelf vergelijken met anderen.
Als ouder is het belangrijk dat je meer over deze verandering weet. Juist tijdens deze periode is het belangrijk dat je je kind kunt ondersteuning.

Het doel van de lezing

Het doel is om je kind beter te begrijpen. Bepaalde fases in het leven van je kind worden duidelijk tijdens deze lezing. Ook laat Annette herkenbare voorbeelden zien. Daarnaast geeft ze je handige tips waarmee je jouw kind ondersteuning kunt geven waar nodig en beter kunt begeleiden. Zo help je jouw kind op een makkelijkere manier door deze periode heen. En belangrijk: voor te bereiden op een makkelijkere puberteit.

Over Annette

“Ik ben Annette Damman en ik geloof in het positieve, de kansen en de mogelijkheden.
Achtentwintig jaar ben ik werkzaam geweest in het onderwijs, als intern begeleider en leerkracht. Ik heb destijds bewust gekozen voor Jenaplanonderwijs, omdat daar uitgegaan wordt van het feit dat ieder kind uniek is. Voor elk kind zoeken naar wat het beste past, heeft me steeds geïnspireerd.”

Maandag 10 februari | 19:30 - 21:30 uur | €12,50 leden, €15 niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Noord