Leer werken met de digitale overheid

6 juni 2019 t/m 27 juni 2019 | de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

Leer werken met de digitale overheid

Overheidszaken regelen moet steeds vaker via het internet. Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Digitaal Sterk

De belastingdienst, gemeente en overheidsinstanties schakelen steeds meer over naar digitaal. Wil je ook je overheidszaken via de computer regelen? De Bibliotheek biedt je een gratis cursus aan om hiermee aan de slag te gaan.

Wat leer je?

Digisterker

Je leert werken met de digitale overheid. De cursus bestaat uit vier dagdelen van twee uur, die wekelijks in de Bibliotheek plaatsvinden. Wij leren je hoe je veilig zoekt naar overheidsinformatie. Ook leer je stap- voor- stap hoe je een eigen DigiD aanvraagt.
Je krijgt tijdens de cursus een gratis werkboek waarin je oefenmateriaal en tips vindt. Zo kun je thuis alles nog eens op je gemak lezen.

Hoe wordt de cursus gegeven?

De lessen worden gegeven in kleine groepjes. Aan het einde van de cursus is er een feestelijke certificaat-uitreiking. Je hoeft geen examen te doen.
Tijdens de cursus maak je gebruik van de laptops van de Bibliotheek en wordt je privacy gewaarborgd. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten van de Stichting Digisterker.

Donderdag 6, 13, 20, 27 juni | 10:00 uur – 12:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

Voor deze cursus zijn de basisvaardigheden op een computer nodig. Ben je nog niet bekend met de computer en het internet, dan kun je eerst de gratis cursus Klik & Tik volgen. Meld je aan voor de cursus Klik & Tik of vraag ernaar bij de balie van de Bibliotheek.

Deze cursus wordt u aangeboden door Digitaal Sterk! Digitaal Sterk! is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van de gemeente Haarlem voor inwoners van Haarlem en Zandvoort.