Lezing Funda Müjde op dag tegen Racisme

21 maart 2023, van 18:30 tot 21:00 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezing Funda Müjde

Op de internationale dag tegen Racisme en Discriminatie spreekt actrice en cabaretière Funda Müjde over haar eigen ervaringen met racisme in Nederland. Na de lezing in de Bibliotheek Haarlem Centrum vindt een nagesprek plaats met Kashif Amin van Bureau Discriminatie.

Tijdens de lezing over haar eigen boek Waarom niemand meer vraagt waar ik vandaan kom geeft Funda Mujde persoonlijke anekdotes over haar eigen ervaringen met racisme in Nederland. Na de lezing kan je meespreken tijdens het nagesprek met moderator Kashif Amin van Bureau Discriminatie.

Nadat ze door een ongeluk in een rolstoel belandt, besluit Funda naar Istanboel te fietsen. In 89 dagen fietst ze ruim 3800 kilometer met een handbike, wat resulteert in een nieuw boek van haar hand. In het boek is Funda openhartig over de lange weg die ze moest afleggen om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden in haar leven. ‘Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom. Ineens hoorde ik er helemaal bij. Hoe komt dit?’. Tijdens de dag tegen Racisme en Discriminatie gaat ze hier dieper op in.

Wil jij hier ook bij zijn? Iedereen is vanaf half 7 welkom. De toegang is gratis.

Dinsdag 21 maart | 18:30 - 21:00 | Gratis 
de Bibliotheek Haarlem Centrum