Lezing over Diabetes type 2

25 maart 2020, van 18:30 tot 19:45 | de Bibliotheek Hillegom

Kosten: € 5

Lezing over Diabetes type 2

Wil je weten wat Diabetes type II precies is en hoe het komt? Of wil je graag het verschil weten tussen Diabetes Type I en II? Kom naar deze lezing.

Esma vertelt je tijdens deze lezing wat Diabetes type II is. Hoe je het kunt ontwikkelen en hoe je het kunt (proberen) om te keren. Ook behandelt ze het verschil tussen diabetes type I en II. Daarnaast vertelt ze je de link tussen je middagdip en diabetes type II. En hoe het komt dat we steeds ouder worden, maar ook steeds eerder ziek. Elke dag komen er 220 mensen bij die diabetes type II hebben. Vroeger was het een aandoening die oudere mensen kregen. Ouderdomssuiker werd het toen genoemd. Inmiddels is de leeftijd waarop mensen diabetes type II krijgen ernstig omlaag gegaan. Zelfs kinderen hebben nu deze aandoening. Hoe komt dat toch?

Als voedingsdeskundige begeleid Esma mensen naar een gezonde leefstijl.
Zelf had ze zwangerschapsdiabetes en heeft, door haar voeding aan te passen, haar zwangerschap gezond doorlopen. Toen besefte Esma dat ze haar gezondheid deels in eigen handen had. Deze kennis wil ze deze avond graag delen.

Over Esma

“Als voedingsdeskundige begeleid ik mensen naar een gezonde leefstijl. Mensen met diverse klachten kunnen bij mij terecht. Veel klachten en aandoeningen kunnen aangepakt worden d.m.v. leefstijl en voedingsaanpassingen. Daarnaast geef ik regelmatig kookworkshops.”

Woensdag 25 maart | 18:30 – 19:45 | € 5
de Bibliotheek Hillegom