​​LP-expositie Het zwarte Goud​

23 september 2023 t/m 14 oktober 2023 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: Gratis

De zoete geur van bedrukt karton als je de LP-hoes uitklapt. De geur herinnert de nostalgische muziekliefhebber aan de tijd dat je bij je lokale platenboer door de platenbakken aan het struinen bent, op zoek naar dat ene album.

Nog voor het beluisteren van de muziek is de Lp-hoes het eerste wat door je handen gaat. LP-hoezen zijn al een kunstwerk op zich. Denk aan de iconische album hoes 'Abby Road' van The Beatles, waar tot op heden nog vele verhalen over rondgaan. Een dubbel cadeau als de uitvoerende artiest of band een dubbel LP uitbrengt. De LP-hoes kan uitgeklapt worden, wat tevens meer nieuwsgierigheid met zich meebrengt: is de binnenhoes van de LP gemaakt van een crème-witte antistatische hoes of is de binnenhoes voorzien van songteksten met nog nooit eerder vertoonde foto's van de artiest of band? Naast het geluid van de muziek wordt in combinatie van een LP-hoes een pracht product afgeleverd.

Wij dagen je uit om tijdens het Haarlemse Vinyl Festival in de Bibliotheek Haarlem-Centrum het thema te ontrafelen van de LP-hoezen expositie en maak zo kans op het boek Passion for Vinyl. Stuur je antwoord naar: activiteiten@bibliotheekzuidkennemerland.nl

23 september t/m 14 oktober | Tijdens openingstijden | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum