Masterclass Geluk met Guido Weijers

14 november 2019, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: € 10,- / € 15,- (niet-leden)

Masterclass Geluk met Guido Weijers

Waarom willen we allemaal zo graag gelukkig zijn? En maakt succes gelukkig of maakt geluk juist succesvol? Guido Weijers en Eddy Boom gaan in gesprek over geluk en nemen meteen een podcast op.

Met herkenbare voorbeelden, treffende metaforen en een wetenschappelijke onderbouwing ontdek je tijdens deze bijzondere masterclass met Guido Weijers alles over de paradox van geluk. Of je nou gelukkig, ongelukkig of zo neutraal bent als een glas spa blauw... Deze smaakvolle masterclass is er voor jou.

Waarom Guido en Eddy?

Guido Weijers volgde zelf de masterclasses over 'geluk‘ aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk. Guido mag dus oprecht van geluk spreken. Eddy Boom deed diepte-interviews met meer dan zeventig artiesten, filosofen en ondernemers over maakbaarheid, bewustzijn en persoonlijke groei en heeft daaruit een rode draad weten de destilleren.

Verder ontdek je:

• de positiviteit van negativiteit;
  • wat absoluut geluk en relatief geluk zijn;
  • waarom vergelijken je altijd ongelukkiger maakt;
  • waarom we net zo rijk zijn als een koning in de Middeleeuwen maar minder blij.

Over Helden & Hordes

Helden & Hordes is dé podcast voor Makers, Creators & World Shakers. Bijzonder gemotiveerde mensen die ergens voor durven te staan, ook als dat inhoudt dat ze daar alleen voor staan. Die 200% toewijding willen geven voor 1% groei. Mensen die van hun verhaal hun bestaan hebben gemaakt en zeggen; dit ben ik en dit is mijn bijdrage aan een meer gebalanceerde wereld.

Met Helden & Hordes Live diepen we een thema uit rondom persoonlijke groei, samen met een expert op dat gebied. Daarbij geven we jou de microfoon om bij te dragen aan een waardevolle podcastaflevering, die later wordt uitgezonden via diverse kanalen.

Over Guido Weijers

Cabaretier Guido Weijers behoort al meer dan vijftien jaar tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. Het grote publiek kent hem van de Oudejaarsconferences, waarin hij met zijn kritische blik, actuele onderwerpen van intelligent en humoristisch commentaar voorziet. Minder bekend is zijn fascinatie voor menselijk gedrag, wetenschap en psychologie en zijn gezonde weerzin tegen zelfbenoemde geluksgoeroes. Weijers ontwierp daarom de Masterclass Geluk.
Guido is non-conformist en eet vlees noch vis. Iedereen mag geloven wat hij wil en Guido gelooft in Darwin. Guido filosofeert, fotografeert, reist, duikt, schrijft en fietst. Zijn stichting Loens4Life haalde inmiddels meer dan € 200.000 op voor KWF Kankerbestrijding. Guido vindt het behoud van de aarde belangrijker dan een groeiende economie.

Over Eddy Boom

Eddy Boom is expert op het vlak van storytelling, businesscoach, oprichter van positioneringsbureau Dr. Woe en host van de Helden & Hordes-podcast. Als storyteller heeft Eddy bij ieder onderwerp een passende anekdote of metafoor. Als coach en interviewer weet hij op een vriendelijke manier binnen no-time iemands werkelijke waarheid op te halen.

Donderdag 14 november | 19:30 uur (inloop) start: 20:00 uur – 22:00 uur | € 10 leden, € 15 niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Centrum