Meemaak-atelier: Maak van de Bibliotheek jouw plek

14 december 2023, van 18:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: Gratis

Heb jij een verhaal te vertellen dat je wil delen met je buurt, wijk of stad? Bij het Meemaakpodium in de Bibliotheek vind je een groep, organisatie of podium waar je dat kan doen. En nu organiseert de Bibliotheek samen met Merlijn Twaalfhoven, oprichter van The Turn Club, het Meemaak-atelier waarbij we ons samen buigen over de vraag: Hoe kan het Meemaakpodium jou helpen?

Heb jij een verhaal te vertellen dat je wil delen met je buurt, wijk of stad? Bij het Meemaakpodium in de Bibliotheek vind je een groep, organisatie of podium waar je dat kan doen.

Bestel kaarten

De Bibliotheek organiseert samen met Merlijn Twaalfhoven, oprichter van The Turn Club, het Meemaak-atelier waarbij we ons samen buigen over de vraag: Hoe kan het Meemaakpodium jou helpen? 

Op welke manier kun je de faciliteiten, kennis, netwerken en andere organisaties inzetten om je eigen activiteiten verder te ontwikkelen? Met welke organisaties zou jij iets willen organiseren, hoe kun je je ideeën vormgeven? Welke samenwerkingen kunnen tot nieuwe plannen leiden en hoe kan de Bibliotheek een rol spelen in die ontmoeting? En hoe vergroot je je zichtbaarheid en laat je zien welke impact je maakt?

Samen met andere Meemakers en buurt-, wijk- of stadsbewoners ga je aan de slag om je eigen dromen te visualiseren en vervolgens aan concrete stappen te werken om die dromen te verwezenlijken. Tijdens deze avond kan iedereen meedoen en zijn of haar stem laten horen.

Wat is het Meemaakpodium?

Sinds een paar jaar heeft de Bibliotheek een Meemaakpodium: een plek waar Haarlemmers zélf inhoud geven aan de programmering van de Bibliotheek. Zo kunnen nieuwe verhalen en ongehoorde stemmen worden toegevoegd aan de collectie en krijgt onze Bibliotheek een eigen lokale, Haarlemse, identiteit. Die verhalen kunnen allerlei vormen aannemen: podcasts, exposities, theatervoorstellingen, poëzieavonden, voorleesverhalen, livestreams en muziek. In de vestiging Schalkwijk creëerden wijkbewoners een muziekstudio, een Wereld-atelier en een theater. De vestiging Haarlem Noord heeft sinds dit jaar een Meemaaktuin. Alles is mogelijk!

Ook welzijnsorganisaties kunnen terecht bij het Meemaakpodium. Organisaties uit het culturele en sociale domein werken met elkaar samen door bijvoorbeeld Nederlands te leren in combinatie met muziek. De Bibliotheek ondersteunt op het gebied van cultureel ondernemerschap en zoekt naar nieuwe samenwerkingen binnen het culturele veld.

We zijn benieuwd wat je bij ons wil komen halen en brengen om het verschil te maken waar het Meemaakpodium dient als de haarvaten van Haarlem. Wees welkom!

Bestel kaarten

Donderdag 14 december | 18:30 – 21:30 | Gratis 
de Bibliotheek Haarlem Centrum