Minecraftchallenge: Biebbouwers | Opdracht 2

30 juni 2020 t/m 20 juli 2020

Kosten: Gratis

Minecraftchallenge: Biebbouwers

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan hebben wij een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, een Minecraftchallenge. Doe je mee?

We nemen je iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. Je krijgt een bouwopdracht die je thuis kunt uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

Ben je klaar met bouwen? Stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk op. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!

Minecraftchallenge: Biebbouwers | Opdracht 2

Kruip in de huid van Andy en Terry en bouw een eigen Waanzinnige Boomhut in Minecraft. Jouw boomhut bestaat uit minimaal drie verdiepingen (maar meer mag natuurlijk ook). De boomhut moet voorzien in belangrijke levensbehoeften, zoals
eten, slapen en douchen, maar het allerbelangrijkste is dat je ontzettend veel avonturen in jouw boomhut kan beleven!
In het filmpje en de lesbrief vertellen we jullie er alles over.

Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk voor 20 juli op.