Online colleges, speciaal voor senioren!

17 juni 2021, van 14:00 tot 15:00 | Online via Zoom

Kosten: € 2,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Online colleges, speciaal voor senioren!

Hoe werken onze hersenen en hoe laten ze ons kijken, praten en horen? U leert er alles over in de online collegereeks ‘Hoe maak je een brein?’. Dit vierde college behandelt muziek.

Leergierige senioren opgelet! Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert samen met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en welzijnsorganisaties Welzijn Bloemendaal, Wij Heemstede, Plein1 Heemstede en Pluspunt Zandvoort de vierdelige online collegereeks ‘Het briljante brein’. ‘Studentdocent’ Noa IJdo vertelt er u alles over.

Programma

De vier colleges staan op zichzelf en kunt u via Zoom volgen. Per college krijgt u een aparte link toegestuurd. Het programma ziet er als volgt uit:

4. Als muziek in de oren
Wat gebeurt er in ons brein als we naar muziek luisteren? Als je niet meer kunt spreken, kun je dan nog wel zingen?

Donderdag 17 juni | 14:00 – 15:00 uur | Kosten: € 2,50

Zoom – hoe werkt het?

Bij aanmelding ontvangt u een handleiding voor het gebruik van Zoom en de bijbehorende Zoomlinks. Bij elk college is er een hulplijn aanwezig die u kunt bellen bij kleine, technische problemen. Het is wel belangrijk dat u voorafgaand aan de colleges het programma Zoom al hebt gedownload.

Over Oud Geleerd Jong Gedaan

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan streeft naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is. Dit doet de stichting door seniorencolleges te organiseren, gegeven door studenten. De activiteiten zijn cognitief uitdagend en verbinden generaties met elkaar.

Uw studentdocent: Noa IJdo

Uw studentdocent: Noa IJdo
De interactieve colleges worden gegeven door student Noa IJdo. IJdo heeft psychobiologie gestudeerd en volgt nu haar master cognitieve neurobiologie.