Ontmoet Dichters Online

4 februari 2021, van 19:30 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben jij een echte poëzieliefhebber? Meld je dan aan voor Ontmoet Dichters Online: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam.

Ben jij een echte poëzieliefhebber? Meld je dan aan voor Ontmoet Dichters Online: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam.

Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met jouw favoriete dichters. Ook krijg je de kans om zélf vragen te stellen!

Benieuwd naar het programma? Beluister wat Inge Thoes, Programmeur bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland erover vertelde bij Haarlem105.

Programma

Je kunt tijdens Ontmoet Dichters Online kijken en luisteren naar dichters Tsead Bruinja, Iduna Paalman, Maureen Ghazal en Daniëlle Zawadi:

  • Tsead Bruinja is nog tot eind januari 2021 Dichter des Vaderlands. Ook verscheen onlangs zijn bundel Springtij, een mooi voorbeeld van documentaire poëzie. 
  • Iduna Paalman debuteerde in 2019 met De grom uit de hond halen. De poëziebundel werd lovend ontvangen, genomineerd voor diverse prijzen en bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020. 
  • Maureen Ghazal studeerde met haar dichtbundel Altijd verschoven ruimtes af aan de Willem de Kooning Academie. In datzelfde jaar won zij de El-Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie.
  • Daniëlle Zawadi, geboren in Democratische Republiek Congo, staat vooral bekend om spoken word performances. Zij won in 2020 de BIPOC (Black Indigenous People of Colour) voice award.

De presentatie van de avond is in handen van de Rotterdamse dichter Daniël Dee.

Donderdag 4 februari | 19:30 – 21:00 uur | Gratis
Online, livestream vanuit het Bibliotheektheater Rotterdam

Mede mogelijk gemaakt door de Bibliotheek Amstelland, De Boekenberg, de Bibliotheek Oostland, de Bibliotheek IJmond-Noord, Theek5, de Bibliotheek Rotterdam, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, de Bibliotheek Katwijk, de Bibliotheek Aan den IJssel en de Bibliotheek AanZet.