Ontmoet schrijvers online: Esther Gerritsen

2 juli 2020, van 19:30 tot 20:30 | Je eigen computer!

Kosten: Gratis

Ontmoet schrijvers online: Esther Gerritsen

Altijd al een schrijver willen interviewen? Meld je dan aan voor Ontmoet Schrijvers Online. De komende weken krijg je de kans om verschillende schrijvers via een webinar te ontmoeten en vragen te stellen!

Elke week organiseert een andere bibliotheek het webinar Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen.
Aanmelden is eenvoudig: je meldt je aan voor het webinar via de link op deze pagina en ontvangt de link naar het webinar in je mailbox.

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen vertelt in De trooster het verhaal van Jacob, conciërge in een klooster, die een nieuwe gast onder zijn hoede krijgt. Hoewel hij probeert zich terughoudend op te stellen, verliest hij zich in de aandacht die hij krijgt. Op haarscherpe wijze wordt deze relatie ontleed. Zoals Trouw schrijft: ‘Gerritsen palmt je in met haar observaties, dat talent om het menselijk streven en tobben in het onderlinge contact oh-zo precies weer te geven. […] Zo helder soms dat het raakt aan een openbaring.’ Alek Dabrowski gaat daarover met haar in gesprek.
Gerritsen debuteerde met een verhalenbundel waarna zes succesvolle romans volgden. Elke volgende roman oogstte weer meer lof. Met De trooster werd ze ook genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. De jury was eensgezind: 'in deze roman laat ze zien hoe ver haar talent reikt en dat is ver.’

Donderdag 2 juli | 19:30 - 20:30 | Gratis
Plaats: je eigen computer!