Ontmoet schrijvers online | Jongereneditie

2 juni 2021, van 16:00 tot 17:30 | Online via je eigen computer / tablet

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben jij een echte poëzieliefhebber? Meld je dan aan voor Ontmoet Dichters Online: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam.

Deze middag staat in het teken van optredens en interviews met een schrijver, een spoken word artiest, en meer! Ook krijg je de kans om zelf vragen aan één van deze helden te stellen. Dat wil je niet missen!

Programma

Je kunt tijdens Ontmoet Schrijvers Online kijken en luisteren naar:

Margje Woodrow: “Ik schrijf jeugdthrillers en heb inmiddels zeven boeken op mijn naam staan. Scholen bezoek ik graag (ook digitaal) om in gesprek te gaan met jonge lezers. Mijn laatste boek Fake Trip is genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Op 9 juni (de dag van de jonge jury) wordt de winnaar bekend gemaakt.”

Anne Rats: "Ik ben actrice en schrijver. Af en toe speel ik rollen in film en op televisie, maar ik ben vooral druk met mijn eigen theatergezelschap De Stokerij (samen met acteur Koen Wouterse). Op dit moment speel ik een solovoorstelling: ‘Oorlog: wat zou je doen als het hier was’. Een bijzonder project, omdat ik deze voorstelling bij mensen in de huiskamer speel."

Brandon Taylor: “In 2017 begon ik met Spoken Word. Deze poëzievorm sprak mij enorm aan, vanwege de link met de Hip-hop cultuur. Er is niks concreter dan woorden om gevoelens en gedachtes te omschrijven. Ik heb op veel podia gestaan. In 2018 ben genomineerd voor een Van Dale Spoken Award. Nu geef ik workshops creatief schrijven en pas ik Spoken Word toe in de theaterstukken die ik schrijf.”

Easy man: “Ik ben Jeand Doest, straatvoetballer. Ik ben Easy Man, oftewel een makkelijke jongen in de omgang. Ik straal veel positiviteit uit en houd heel erg van voetbal. Ik ben begonnen bij Sparta later ging ik naar ADO Den Haag. Door een knieblessure moest ik het veldvoetbal opgeven. Mijn pijn verbijtend ben ik tijdens die blessure gaan hooghouden en dribbelen. Daarna ben ik me gaan focussen op straatvoetbal en zaalvoetbal.”

Woensdag 2 juni | 16:00 – 17:30 uur | Gratis
Online via je eigen computer / tablet

Ontmoet Schrijvers Online wordt vanuit Bibliotheektheater Rotterdam uitgezonden en wordt gepresenteerd door Nathalie van Lemmen. Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van bibliotheken en Probiblio waarbij bibliotheken online bekende schrijvers en dichters ontvangen en interviewen.