Ontwerp je eigen game!

7 november 2018, van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek Hillegom

Ontwerp je eigen platformspel met Bloxels Builder

Maak je eigen platformspel met Bloxels Builder. Met een smartphone of tablet kun je in een paar stappen een eigen game maken!

Elke Bloxels Builder set bestaat uit een spelbord met 13 x 13 vierkante gaatjes, een berg gekleurde blokjes en een app. De app werkt op bijna elke smartphone of tablet.

Hoe werkt Bloxels Builder?

Met de gekleurde blokjes en het spelbord maak je zogenaamde pixel-kunst. Dit is een soort mozaïeken zoals je dat ook met Ministeck of strijkkralen kan doen.
Met de camera van de smartphone of tablet kun je deze pixel-kunst importeren naar de app, die er via een aantal stappen een platformspel van maakt.
Dit gemaakte ‘prototype’ wordt vervolgens getest en aangepast en uiteindelijk mag er natuurlijk gespeeld worden!

Woensdag 7 november | 15:30 – 17:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom | Kinderen vanaf 8 jaar