Open Ochtend - Het leven van een uitvinder

23 mei 2019, van 08:00 tot 09:00 | de Bibliotheek op het Station

Open Ochtend - Het leven van een uitvinder

Wat hebben bierbrouwen, veeteelt, luizen en het bestrijden van kanker met elkaar gemeen? Plasma!

Uitvinder André Kapitein legt bij deze editie van de Open Ochtend uit wat de raakvlakken zijn en hoe men soms puur per toeval tot geweldige ontdekkingen komt. Sinds enkele jaren werkt André aan niet-thermische plasma systemen (NTP). Wat dit precies inhoudt, zal André haarfijn uitleggen.
Met deze technologie heeft hij enkele brouwerijen van de ondergang gered, met als gevolg dat honderd man hun baan hebben behouden. Nu werkt André aan oplossingen om te zorgen dat de veeteelt sector aan de klimaatdoelstellingen voldoet. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een luizenkam die luizen bestrijdt zonder gebruik te maken van water en/of chemicaliën. Tijdens deze ontwikkeling is puur per toeval een revolutionaire manier ontdekt om kanker te bestrijden.

Over André Kapitein

André Kapitein is een ondernemende uitvinder die middels wetenschappelijk onderzoek hightech producten maakt die bijdragen aan een schonere, veilige en gezondere wereld. Sinds enkele jaren werkt hij aan niet-thermische plasma systemen (NTP).

Open Ochtend

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend’. Inspiratiesessies waarbij je meer inzicht krijgt in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en ondernemerschap. De inspiratiesessie is gratis bij te wonen maar reserveer wel een kaartje.

Donderdag 23 mei | 08:00 - 09:00 uur | Gratis
de Bibliotheek op het station