Open Ochtend - Trans Mongolië Express

28 maart 2019, van 08:00 tot 09:00 | de Bibliotheek op het Station

Transmongolie-express

Een treinreis die je 8.000 kilometer lang meeneemt door Rusland en China. Als reisliefhebber wil je dit verhaal horen!

Droom je ervan om ooit een treinreis te maken met de wereldberoemde Trans Mongolië Express? Of hebben de landen die je via deze spoorlijn doorkruist je interesse? Lex Niekel, auteur en reisliefhebber, neemt je tijdens de Open Ochtend mee op reis: van Moskou naar Beijing. Over de mooiste, meest afwisselende en interessantste spoorroute van Rusland naar China.

Wat komt Lex Niekel vertellen?

Tijdens de reis die Lex heeft gemaakt, maak je kennis met de ‘enge’ inwoners van Moskou. Krijg je meer te weten over het optimisme onder de jonge Mongoolse bevolking. Maar ook over luidruchtige en opdringerige Chinezen. En hoe dit avontuur voor Lex persoonlijk is geweest.
Laat je je graag inspireren door de avonturen van andere wereldreizigers? Dan mag je deze Open Ochtend zeker niet missen! Toepasselijker kan het niet: op het mooiste station van Nederland…

Over Lex Niekel
Lex Niekel is auteur en combineert zijn schrijftalent met zijn passie voor sport en reizen. Het liefst schrijft hij over zijn treinreizen. Zo treinde hij in één dag langs alle provinciehoofdsteden, spoorde dwars door Scandinavië en reed met de Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing. Over die laatste reis schreef hij zijn eerste boek.

Open Ochtend

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het Station de ‘Open Ochtend’. Inspiratiesessies waarbij je meer inzicht krijgt in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en ondernemerschap. De inspiratiesessie is gratis bij te wonen maar reserveer wel een kaartje.

Donderdag 28 maart | 08:00 – 09:00 uur | Gratis
de Bibliotheek op het station