Pesten? Ik doe niet mee! - Uitverkocht!

24 maart 2019, van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Pesten? Ik doe niet mee!

Op 24 maart zeggen we ‘Nee’ tegen pesten! Dieuwertje Blok leest voor en Dos Hermanos treedt op met het anti-pestlied ‘Ik pest niet mee’.

Wat doe je als je iemand ziet die gepest wordt? Spring je ertussen of loop je weg? Pesten komt jammer genoeg nog altijd voor. In het prentenboek ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor’ van illustrator Kim Aukema en tekstschrijver Erika Meershoek is ook niet iedereen even aardig voor Krabbetje Kor. Toch kan Krabbetje Kor meer dan iedereen had gedacht!

Dieuwertje Blok en Dos Hermanos

Op zondag 24 maart leest Dieuwertje Blok het boek voor in de Bibliotheek in Haarlem. De rappers Dos Hermanos (bekend van Klokhuis en NPO Radio 3FM) treden op met hun lied ‘Ik pest niet mee’, dat ze speciaal voor dit prentenboek maakten. Na het verhaal, krijg je een hapje en een drankje en kun je zelf aan de slag om een trotse ‘Ik sta sterk’-dobbelsteen te knutselen. Het boek kun je natuurlijk ook kopen die middag! Kom je meedoen? Je ouders/verzorgers zijn ook welkom natuurlijk.

Over Kim Aukema en Erika Meershoek

Stichting-Omgaan-met-Pesten

Kim Aukema, bedenker van het prentenboek ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor’ is op school gepest en Erika Meershoek zag (de gevolgen van) pesten op haar basisschool. Met dit boek hopen ze kinderen ervan bewust te maken dat pesten niet cool is.

Deze interactieve middag wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Omgaan met Pesten.

Zondag 24 maart | 14:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 7+
de Bibliotheek Haarlem Centrum (Doelenzaal)

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.