Plastic of het klein insectenboek

16 september 2021, van 16:00 tot 17:30 | de Bibliotheek Bloemendaal

Kosten: €25 voor vijf donderdagmiddagen

Plastic of het klein insectenboek

Wat hebben plastic en Godfried Bomans met elkaar te maken?

Natuur en insecten bleek de link te zijn voor een nieuwe activiteit in het Godfried Bomans jaar, bedacht Welzijn Bloemendaal i.s.m. Juttersgeluk. Deze stichting werkt hard aan een duurzame toekomst en wil mensen bewust maken van het plastic probleem.

Vijf keer op donderdagmiddag kunnen kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 spelenderwijs ontdekken wat de plastic soep is, hoe schadelijk plastic is, hoe plastic in ons bestaan is verweven en wat we kunnen doen om minder plastic te gebruiken. Kennis wordt afgewisseld met zwerfvuil rapen in de buurt. En van het gevonden plastic worden insecten gemaakt, geïnspireerd op de karakters uit het boek ‘Erik, of het klein insectenboek’ van Godfried Bomans.

De reeks wordt gegeven in de bibliotheek in Bloemendaal en afgesloten met een etalage expositie van alle gemaakte insecten bij boekhandel Papyrium in Bloemendaal. Een ludieke manier om het werk van deze schrijver en de bedreiging van de biodiversiteit onder de aandacht te brengen.

Vanaf donderdag 16 september | 16.00 – 17.30 uur | €25 voor vijf woensdagmiddagen
de Bibliotheek Bloemendaal, Korte Kleverlaan 9 te Bloemendaal