Reis mee met piraten, heksen of prinsessen

16 oktober 2019, van 15:00 tot 16:15 | de Bibliotheek Haarlem Oost

Theaterworkshop

Wil je graag een piraatje worden? Een heksje? Of een prinsesje? Tijdens deze theaterworkshop leren wij je hoe!

Lukt het jou om met Piratenhoofdman Jacobus zijn verloren schat te vinden? Dan moet je wel eerst de piratenles volgen om een echte piraat te worden! Of wil je graag als prinses een magische dans voor het bal bedenken? Als je de heks ziet, wees dan niet bang! Reis met haar mee door een toverbos en zoek ingrediënten voor de heksensoep om toverstenen te maken! Zij weet veel van de natuur en zal ook een aantal heksen & tovenaarsweetjes verklappen!

Wat leer je tijdens de workshop?

We beginnen met warming up spelletjes zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen en kunnen ‘opwarmen’. De workshop wordt gekoppeld aan het thema ‘Reizen’ vanwege de Kinderboekenweek. Hierbij staat de theatervorm improvisatie op de voorgrond. We werken met kostuums, attributen en muziek. Voor de theatervorm improvisatie is er veel ruimte om creatief om te gaan met taal door te associëren en hierdoor snel te kunnen reageren op de situatie en op medespelers. Na het voorlezen van de gekozen boeken en de warming up mogen de kinderen samen de 5 w’s bedenken. Wie? Wat? Waar? Wanneer? Waarom? Dit moet wel met het boek te maken hebben wat we hebben voorgelezen. Nadat dit bedacht is zullen we vanuit improvisatie een verhaal gaan maken en op elkaar in spelen. Als afsluiting mogen de kinderen elkaar tips en tops geven.

Woensdag 16 oktober | 15:00 - 16:15 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Oost | voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

Reis mee... vindt ook plaats in andere vestigingen

Meer Kinderboekenweek