Space Talks: ontwikkeling in ruimtevaart

19 december 2019, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: € 10 leden | € 15 niet-leden

Arno Wielders

Als je erover nadenkt, is het eigenlijk bizar: we kunnen een raket instappen en vliegen naar de maan. Ook hebben we honderden satellieten rond moeder aarde vliegen die zorgen voor gps, weersvoorspellingen en communicatie. En dit alles vanwege: ruimtevaart.

Op dit moment staat de ruimtevaart voor de grootste verandering sinds 1908. Commerciële partijen lanceren hun eigen satellieten en de exploratie van de ruimte zal langzaam maar zeker gedeeltelijk door private partijen gedaan worden. Ook kijken we tijdens deze ‘Space Talks’ naar de toekomst. En hoe partijen zoals NASA en ESA een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

'Space Talks' jij kunt erbij zijn

In de podcastaflevering van het Haerlems BodemOnderzoek is ruimtevaartdeskundige Arno Wielders te gast in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Presentator Michael van der Putten en Arno gaan samen met het publiek in gesprek. Ruimtewetenschapper Arno zal alles vertellen over de ontwikkeling van de ruimtevaart en de exploratie van de ruimte. Heb jij nou ook een vraag voor Arno? Dan ben je van harte welkom!

Over Arno Wielders

"I believe mankind is destined to be a multi-planet species, to move beyond the confines of our home planet. To work with Mars One is to be a living part of this incredible undertaking."

Arno Wielders ontving zijn Master of Science in fysica van de Vrije Universiteit van Amsterdam in 1997. Daarna werd hij ingehuurd door het Leids observatorium om in de Nederlandse ruimtevaart te werken aan het Telescope Interferometer Delay Line project. In 2002 ontving hij zijn TWAIO- certificaat (tweejarige postgraduate-opleiding) en startte een wetenschappelijk onderzoek bij de space-afdeling van TNO TPD in Delft. Daar was hij betrokken bij de Ozone Monitoring Instrument (OMI) project dat gestart werd door NASA. Sinds 15 jaar werkt Arno aan allerlei ruimtevaart projecten, gedeeltelijk voor ESA en gedeeltelijk voor private partijen.

Donderdag 19 december | 20:00 - 21:30 uur | € 10 leden, € 15 niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Centrum

Maximaal 8 tickets per persoon.