Meer strips in de bibliotheek: een pleidooi

1 oktober 2021, van 16:00 tot 18:00 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: Gratis | Stripweekend Haarlem – georganiseerd door Stichting Beeldverhaal

Stripweekend Haarlem: een pleidooi voor meer strips in de bieb

Meer strips in de bibliotheken! Daar pleit stripmaker des Vaderlands Herman Roozen voor. Hij gaat hierover in gesprek met verschillende andere stripmakers, mensen uit de bibliotheekwereld en andere gasten.

Herman Roozen wil meer strips in de bibliotheken! Niet alleen omdat ze als opstapje naar 'echte' literatuur dienen, maar ze verdienen het ook om meer aandacht te krijgen en serieuzer te worden genomen.

Het hol van de leeuw

Tijdens deze middag vertelt Herman in het hol van de leeuw, de Bibliotheek Haarlem Centrum, hoe hij dit gaat aanpakken en hoe hij de hobbels die hij daarbij tegenkomt wil overwinnen. Hij gaat onder meer in gesprek met Stripschapprijs-winnaar 2021 Gerben Valkema (Elsje, Kik), prominenten uit het bibliotheekwereld en andere spraakmakende gasten. Het gesprek wordt geleid door NRC-striprecensent en 9e Kunst-redacteur Stefan Nieuwenhuis.

Wil je aanwezig zijn bij dit boeiende gesprek? Geef je dan nu op. De toegang is gratis. Zie onder voor meer info over de coronamaatregelen.

Het Stripweekend Haarlem wordt georganiseerd door Stichting Beeldverhaal en vindt plaats van vrijdag 1 t/m zondag 3 oktober.
Meer informatie en het programma vind je op www.stripdagenhaarlem.nl.

Vrijdag 1 okt | 16:00 uur tot 18:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32, Haarlem

Voor toegang tot de activiteit is het verplicht om een coronatoegangsbewijs QR code bij de ingang te laten scannen.

Coronatoegangsbewijzen zijn:
- digitaal bewijs via CoronaCheck app
- een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang, maximaal 24 uur oud
- een vaccinatiebewijs
- een herstelbewijs van maximaal 180 dagen oud

We controleren op naam, dus neem je ID mee.

Illustratie: Herman Roozen