Tentoonstelling - Hoe gasvrij ben jij al

1 februari 2019 t/m 30 april 2019 | de Bibliotheek Haarlem Noord

Tentoonstelling - Hoe gasvrij ben jij al

De vlam moet uit. De gasvlam dan… Haarlem wil in 2040 geen aardgas meer gebruiken om woningen en gebouwen te verwarmen. Hoe gasvrij ben jij al?

Vanaf 1 februari kun je in de Bibliotheek Haarlem Noord de tentoonstelling In Haarlem staat een huis - Gasvrij wonen in Haarlem bezoeken. Kom kijken wat andere Haarlemmers al doen om zich voor te bereiden op de energietransitie.

Aanpassingen

De Haarlemmers in de tentoonstelling gingen zelf aan de slag: zij gebruiken al steeds minder aardgas in hun huis of wonen zelfs al helemaal ‘aardgasvrij’. Bekijk de voorbeeldwoningen en kom meer te weten over mogelijke aanpassingen, zoals koken op inductie, de werking van een warmtepomp of zonnepanelen. Ook is er informatie over de duurzaamheidslening van de gemeente.

Opwarming aarde

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Een stad zonder aardgas is nodig om de opwarming van de aarde te stoppen, zoals regeringen in 2015 in Parijs hebben afgesproken. Het lijkt allemaal ver weg, maar is dichterbij dan je denkt. We moeten dus allemaal op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen.
Kijk voor meer informatie over gasvrij wonen op www.haarlemgasvrijer.nl en op www.huizenaanpak.nl.

Vrijdag 1 februari t/m dinsdag 30 april | tijdens openingsuren | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Noord

De tentoonstelling stond in het voorjaar van 2018 in het ABC Architectuurcentrum onder de naam ‘In Haarlem staat een huis #1 Energietransitie: los van het aardgas’. Door een samenwerking tussen de Huizenaanpak, de gemeente Haarlem, Kennemer Energie en het ABC is de tentoonstelling tot stand gekomen.

Fotograaf: Bibi Veth