Theatervoorstelling: ‘De zomer in Mij’

30 september 2023, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: 7,50 voor leden, 10,- voor niet-leden

Theatervoorstelling: ‘De zomer in Mij’

De muziektheatervoorstelling 'De Zomer in Mij' maakt op poëtische wijze zichtbaar hoe het voelt om in een land te wonen waar je de taal en cultuur niet kent. De voorstelling is een modern sprookje dat vertelt over eenzaamheid, immigratie, verschillende botsende culturen en vervreemding.

Bestel kaarten

De mens wil altijd ergens bij horen. Maar waarom is dat niet zo makkelijk en zijn veel mensen zo eenzaam? De Argentijns-Nederlandse actrice Paula Juan Lima heeft een prachtige muzikale theatervoorstelling gemaakt in samenwerking met muzikanten Guillermo Celano en Iman Spaargaren. De tekst is van prijswinnend Argentijns tekstschrijver Fabian Diaz en de regie en tekstbewerking is in handen van Abdel Daoudi.

Als je een plaats verlaat, blijft een deel van jou daar achter. Je gaat dan op twee plekken wonen, in twee landen, in twee tegengestelde seizoenen. Iets in jou is verdeeld, alsof je geest is gebleven op de plek die je hebt achtergelaten. Of alsof jij de geest bent op de plek waar jij nu woont.

— Paula

Over De Zomer in Mij

Paula woont bijna 12.000 kilometer van haar geboorteplaats. Soms voelt de afstand korter, soms onoverbrugbaar. Dit werk laat zien hoe het is om buitenlander te zijn. Paula vertelt de bijzondere ervaring over afstand en eenzaamheid, zonder het ‘buitenlander zijn’ te reduceren tot een vast gegeven. In wezen zijn we immers allemaal buitenlanders in iets: het ligt er helemaal aan in welke positie je je bevindt en vanuit welke perspectief je naar iets kijkt.

'De zomer in mij' wordt mogelijk door de financiële ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting NORMA, Prins Bernhard Cultuurfonds en Kattendijke Drucker Stichting.

Zaterdag 30 september | 20:00 - 21:30 | 7,50 voor leden, 10,- voor niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Centrum 

Bestel kaarten