Workshop: maak een kinderboekillustratie | Uitverkocht

4 oktober 2023, van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Bennebroek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

workshop kinderboekillustratie

Hou jij van tekenen, knutselen en spannende fantasieverhalen? In deze unieke workshop maak je samen met kinderboekenschrijver Annekarijn Overduin een illustratie die zo in haar boek zou kunnen.

In De toch niet zo eenzame tocht van Torre zitten een hoop bijzondere wezens: aardmannen, bevleugelden (een soort elfen) en zelfs een levensgevaarlijke berglor. De illustratrice heeft ze expres niet getekend, maar in deze workshop ga jij dat wel doen! Annekarijn leest eerst een paar grappige en spannende fragmenten uit het boek voor en daarna gaan we lekker aan de slag. Om te beginnen teken jij je favoriete fantasiefiguur. Met die uitgeknipte tekening, een spannende achtergrondfoto én allemaal moois uit de natuur (mos, steentjes enz.) maak je een soort collage waar een mooie foto van wordt gemaakt. De foto wordt per mail toegestuurd, maar als aandenken mag jouw zelf getekende fantasiewezen natuurlijk mee naar huis.

Over Annekarijn Overduin

Annekarijn Overduin ontwikkelde als museumeducator jarenlang spannende speurtochten voor kinderen en families in musea. Zo kwam ze erachter dat ze kinderen het meest kon raken door meeslepende verhalen te vertellen met een flinke portie humor. 'De toch niet zo eenzame tocht van Torre' is haar eerste kinderboek en was in de Libris in Haarlem en Amersfoort 'Kinderboek van het jaar'.

Woensdag 4 oktober | 14:00 - 15:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Bennebroek | Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

Je hoeft alleen een kaartje voor je kind(eren) te reserveren.